Daniil Medvedev Bigs Up His Chances for Roland Garros

ATP, Daniil Medvedev, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Daniil Medvedev is uitgeschakeld in de Italiaanse Open, maar lijkt zijn kansen te vergroten om deel te nemen aan het tweede grote toernooi van het jaar. Medvedev was de verdedigende kampioen in Rome dit jaar, maar werd in de vierde ronde verslagen door Tommy Paul om zijn record van nooit twee keer dezelfde titel te winnen voort te zetten. Bij zijn persconferentie na de wedstrijd reflecteerde Medvedev op de ’teleurstellende’ prestatie tegen de Amerikaan, “Mentaal moest ik veel beter zijn. Ik begon mezelf te kalmeren en me alleen aan het einde van de wedstrijd op de wedstrijd te focussen, en dat was te laat. Ik moest beter presteren. Ik verwachtte dat ik beter zou spelen. “Het is teleurstellend, maar zo is sport. Je verliest en je gaat door naar het volgende toernooi, wat een vrij belangrijk is.”

Open Situatie bij Roland Garros

De staat van het mannenenkelspel bij Roland Garros is momenteel onzeker, met Carlos Alcaraz en Jannik Sinner die beiden worstelen met blessures, en laatstgenoemde van plan is zich terug te trekken uit het toernooi. Novak Djokovic, de nummer één geplaatst en verdedigend kampioen, worstelt ook met vorm in 2024, nadat hij in de eerste vijf maanden van het jaar geen enkele finale heeft bereikt, terwijl de recordhouder van 14 keer Roland Garros, Rafael Nadal, nog steeds bezig is met zijn comeback van een blessure. En Medvedev heeft gesuggereerd dat dit allemaal in zijn voordeel speelt, “Nu is het misschien wat meer open dan ooit tevoren. Goed voor mij ook, want meestal speel ik niet zo goed op Roland Garros. Hoe opener het is, hoe beter het voor mij is.”

Comfortabeler op Klei

De beste prestatie van de Rus op het Paris major was in 2021 toen hij de kwartfinales bereikte, maar vorig jaar geconfronteerd werd met een verrassende uitschakeling in de eerste ronde. Echter, de nummer 4 van de wereld lijkt zich dit jaar comfortabeler te voelen op klei, “Ik voel me veel beter op klei. Wat moeilijk voor mij is op klei, is soms wennen aan de omstandigheden. Elke baan – in elk toernooi ter wereld – is een beetje verschillend.” Hij vervolgde, “Op hardcourts is het hetzelfde: elke baan is anders. Op hardcourts kan ik me redelijk snel aanpassen. Op klei heb ik meer tijd nodig.”

Medvedev zal proberen zijn beste resultaat op Roland Garros binnen minder dan twee weken te behalen, met het toernooi dat begint op zondag 26 mei. Echter, de 28-jarige lijkt meer consistentie op de ondergrond te vinden en met een goede loting op Roland Garros kan hij een bedreiging vormen met de huidige status van zijn rivalen onzeker.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende start van de Premier Padel Italy Major
Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic
Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
De discussie over P2 in de wereld van Padel
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes