Venus Williams’ Hoop naar Herstel: 2023 Seizoen

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Het seizoen 2023 is er een geweest vol ups en downs voor Venus Williams. De voormalige nummer één speelster had hoge verwachtingen voor het jaar en plande om een drukker schema te volgen na een teleurstellend 2022, waarin ze voor het eerst in 29 jaar geen WTA-wedstrijd wist te winnen.

Haar plannen werden echter abrupt onderbroken door een knieblessure die haar dwong zich terug te trekken uit de Australian Open na slechts één wedstrijd tegen Katie Volynets in Auckland. Williams kende een goede start van het jaar met een overwinning in Auckland, maar dit aanvankelijke succes was van korte duur. Haar volgende wedstrijd eindigde in een blessure, waardoor ze geen andere keuze had dan een pauze te nemen van het spel.

De 43-jarige veteraan keerde pas terug tijdens het grasseizoen, waar ze een spannende overwinning behaalde in drie sets tegen Camila Giorgi in Birmingham. Haar hoop op een triomfantelijke terugkeer werd echter de kop ingedrukt op Wimbledon, waar ze uitgleed en haar knie blesseerde tijdens haar eersterondewedstrijd tegen Elina Svitolina, die uiteindelijk de halve finales bereikte.

Williams heeft sindsdien updates gegeven over haar herstelproces op haar YouTube-kanaal, waarbij ze de omvang van haar worstelingen enthulde. Ze beschreef haar ervaring op Wimbledon als volgt: “Ik ging naar Wimbledon en gleed helaas uit in de derde game van de wedstrijd en raakte echt geblesseerd. Ik bracht de hele zomer geblesseerd door aan mijn knie, had er echt moeite mee. Ik wilde de US Open niet missen, dus ik heb het gehaald, maar het was zeker niet mijn beste prestatie na zoveel tijd na Wimbledon eraf te zijn geweest. Dus ik besloot om de rest van het jaar niet meer te spelen en mijn knie de kans te geven om te genezen.”

De pijn en ongemakken van haar knieblessure zijn voortdurende obstakels geweest voor Williams. Ondanks dat ze voor het eerst in vier jaar een top 20-speler versloeg in Cincinnati, leed ze haar zwaarste nederlaag in het enkelspel op de US Open tegen Greet Minnen. Terugkijkend op haar toestand deelde Williams: “Wat super interessant was, is dat ik me beter voelde zodra ik ging zitten. Na de US Open, zou ik zeggen ongeveer vier weken later, stond ik op en ik dacht ‘Oh mijn god! Ik heb geen pijn’. Gewoon de pijn van het stilzitten, zoals mijn knie doet pijn, mijn knie zwellt elke dag op. Het is erg moeilijk om tennis of een andere sport te spelen wanneer je te maken hebt met het zwelcyclus wanneer je lichaam niet stopt met opzwellen.”

Terwijl Williams vooruit kijkt naar haar 30e seizoen op de WTA Tour, blijft ze hoopvol voor een volledig herstel. Ze richt zich op een terugkeer in maart, samen met de Amerikaanse WTA 1000-toernooien in Indian Wells en de Miami Open. Williams deelde haar doel: “Ik mik op maart, dat is wanneer de toernooien teruggaan naar de Verenigde Staten, dus mijn doel is om weer in vorm te zijn wanneer de toernooien terugkomen naar de VS. Ik heb mijn best gedaan om te herstellen voor de US Open. Ik haalde mijn vorm niet, dus nu rust ik gewoon tot ik terugkom.”

Deze toernooien hebben bijzondere betekenis voor Williams, aangezien ze haar vaardigheden op eigen bodem wil laten zien. De 43-jarige is altijd een favoriet geweest bij het publiek en bezit nog steeds de capaciteit om vintage tennis te produceren. Ondanks een uitdagend seizoen in 2023, toonde ze glimpen van haar kunde tegen geduchte tegenstanders zoals Camila Giorgi en Veronika Kudermetova. Tennisliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de terugkeer van Williams, hopend op een seizoen 2024 dat minder blessuregevoelig en succesvol is.

Venus Williams’ reis naar herstel is een zware geweest, gevuld met tegenslagen en uitdagingen. Hoewel haar seizoen in 2023 misschien niet verliep zoals gepland, getuigen de vastberadenheid en veerkracht die ze heeft getoond in het gezicht van tegenspoed van haar liefde voor het spel. Terwijl ze haar zinnen zet op een frisse start in 2024, blijven tennisfans haar steunen in de hoop getuige te zijn van de terugkeer van de vintage Venus op de baan.

Products You May Like

Articles You May Like

Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
Unieke Gebeurtenis in Bordeaux P2 Kwalificatiewedstrijd