Promises Made for the Linz Open Tennis Tournament in 2024

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Nu de Australian Open tot een spannend einde komt, kijken tennisliefhebbers over de hele wereld reikhalzend uit naar de start van de prestigieuze Linz Open. In de 37e editie van dit onlangs geüpgrade WTA 500 toernooi belooft deze week van tennisactie een onvergetelijke gebeurtenis te worden. Met een overvloed aan getalenteerde atleten die gaan strijden, laten we samen alles ontdekken wat je moet weten over de Linz Open 2024.

De hoofdtrekking van de Linz Open begint op maandag 29 januari en eindigt op zondag 4 februari met de langverwachte finales voor zowel de singles als de dubbelspel. De meeste wedstrijden zullen doorgaans om 12.00 uur lokale tijd (11.00 uur GMT) beginnen, terwijl de avondsessies om 18.30 uur lokale tijd (17.30 uur GMT) van start gaan. De kwalificatiewedstrijden voor de hoofdtrekking vinden plaats tussen 28 en 29 januari.

Dit spectaculaire evenement vindt plaats in de TipsArena in het noorden van Oostenrijk, een overdekte sportlocatie die sinds de opening in 1974 een hoeksteen is van de tennisgemeenschap. Met een capaciteit van 6.000 zitplaatsen zorgt de arena voor een levendige en elektrische sfeer voor toeschouwers om het beste van de actie op het WTA 500 toernooi te zien.

De Linz Open van dit jaar heeft een uitzonderlijke line-up, met als topfavorieten Ekaterina Alexandrova en Elina Svitolina. Met name Svitolina zal na haar rugklachten tijdens de Australian Open op zoek gaan naar een sterke comeback. Bovendien kunnen tennisfans uitkijken naar de terugkeer van Angelique Kerber, de winnares van 2013, die een wildcard heeft gekregen. Kerber, voormalig nummer 1 van de wereld, streeft ernaar haar weg op de tennisbaan voort te zetten na onlangs moeder te zijn geworden. Nog een naam om in de gaten te houden is Anastasia Potapova, de verdedigende kampioen, die haar heerschappij in Linz wil handhaven. Naast deze opmerkelijke atleten zijn thuisfavoriet Sinja Kraus en de doorbraak Australian Open halvefinaliste Dayana Yastremska uitgenodigd met wildcards voor het enkelspel, wat een spannend element aan het toernooi toevoegt.

Met de upgrade naar een WTA 500 toernooi in 2024 biedt de Linz Open spelers nog meer motivatie om waardevolle rankingpunten veilig te stellen na het eerste grote toernooi van het seizoen. Deze statusverhoging belooft verhoogde concurrentie en een hevige strijd om succes op de banen.

Prijsverdeling

De Linz Open heeft trots een totaal prijzengeld van $922,573 voor het aankomende evenement. De verdeling van deze aanzienlijke som is als volgt:
– Winnaar: $165,000
– Runner-up: $86,000
– Halvefinalist: $47,000
– Kwartfinalist: $25,000
– 16e finales: $13,483
– 32e finales: $7,045
– Kwalificatierondes: Variërend

Geschiedenis en Vorige Winnaars

Gedurende de jaren heeft de Linz Open talloze buitengewone kampioenen mogen kronen, velen van hen zijn vervolgens ook bekend geworden met het winnen van Grand Slam-toernooien. Opmerkelijke voormalige winnaars zijn onder andere Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Angelique Kerber en Victoria Azarenka, die allemaal het enkelspeltoernooi hebben gewonnen. Vorig jaar toonde Anastasia Potapova haar fenomenale vaardigheden en kwam als winnaar uit de bus door Petra Martic in de finale te verslaan, waarmee ze haar tweede WTA-titel behaalde.

De Linz Open 2024 staat garant voor ongeëvenaarde opwinding en hevige concurrentie, wat tennisliefhebbers over de hele wereld zal boeien. Met een line-up vol sterren en de belofte van boeiende wedstrijden kunnen toeschouwers volop genieten in afwachting van topsport en onvergetelijke momenten van genialiteit op de baan.

Products You May Like

Articles You May Like

Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament