Novak Djokovic’s kansen bij Roland Garros in twijfel getrokken na verlies in Geneva Open

ATP, Novak Djokovic, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Novak Djokovic heeft zijn kansen bij Roland Garros afgeschaald, nadat de nummer 1 van de wereld zijn derde halve finale verlies van het seizoen leed. Djokovic werd verslagen door de nummer 44, Tomas Machac, met 4-6 6-0 6-1, in een wedstrijd waarin hij leek gehinderd te worden door maagproblemen tijdens de Geneva Open. Ondanks deze gevoelens te erkennen, wilde Djokovic niets afdoen aan zijn Tsjechische tegenstander, “Het was een vreselijk gevoel met maag- en gezondheidsproblemen vandaag; het was geen geweldige nacht en vandaag ook niet. “Maar ik wil niets afdoen aan zijn overwinning, hij verdiende het. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van deze wedstrijd moet denken. Ik wil eroverheen stappen en doorgaan naar Parijs.”

De 37-jarige voegde toe: “Het was goed dat ik hier kon komen en meer dan één wedstrijd kon spelen. Ik speelde er drie. Ik moet me gewoon beter voelen. Het is niet leuk als je op de baan lijdt op deze manier. Je kunt je niet focussen op tennis als je andere dingen hebt. Ik hoop gewoon dat ik fit, klaar en voorbereid kan zijn voor Roland Garros.” Djokovic heeft nog geen enkele finale bereikt dit seizoen en heeft toegegeven dat hij zich zorgen maakt voor het tweede major van het jaar, “Natuurlijk maak ik me zorgen; ik heb dit jaar tot nu toe totaal niet goed gespeeld. [Ik heb] hier en daar wel goede wedstrijden gehad maar het is wat het is. “Je moet het accepteren. Ik beschouw mezelf niet als favoriet in Parijs [bij de French Open]. Ik ga het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en zien hoe ver ik kan komen.”

Djokovic zal dinsdag zijn titelverdediging bij Roland Garros beginnen tegen de Franse wildcard Pierre-Hugues Herbert. Dit zou echter in het voordeel van de nummer 1 van de wereld kunnen spelen, aangezien het spelen in de finale hem zou hebben kunnen weerhouden van reizen naar Parijs en mogelijk zijn voorbereiding zou hebben beïnvloed.

Products You May Like

Articles You May Like

Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
De discussie over P2 in de wereld van Padel
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2