Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Jasmine Paolini heeft haar eerste WTA 1000-titel in Dubai gewonnen, door terug te vechten om Anna Kalinskaya te verslaan in de eerste volledig ongeplaatste finale van het toernooi. Paolini had de tweede set gewonnen om de stand gelijk te trekken, maar stond 5-3 achter in de beslissende set, met Kalinskaya die een kans had om haar eerste WTA-titel te behalen. Echter, de Italiaanse won de laatste vier games om de tweede titel van haar carrière te claimen.

Het toernooi in Dubai was bekend met toppers zoals Iga Swiatek en Aryna Sabalenka, maar Paolini onthulde dat zelfs zij verrast was om aan het einde van de week de winnaarstrofee op te tillen. “Ik ben echt verrast,” zei Paolini. “Ik ben erg blij. Het was een zeer zware wedstrijd. Ze speelde ongelooflijk goed. Terugkomen was erg moeilijk, ik probeerde positief te blijven bij elke punt. Ik ben echt trots op mezelf.”

Niet alleen in de finale moest Paolini terugvechten in Dubai, ze versloeg ook Beatriz Haddad Maia, de 11e geplaatste speler, in de eerste ronde. Ze blijft terugkijken op het grootste succes van haar carrière en is de derde Italiaanse in de geschiedenis die een WTA 1000-titel heeft gewonnen. Als gevolg van haar succes zal Paolini op maandag een carrièrehoogte van wereldranglijst No.14 bereiken. Ze is vastbesloten om haar goede vorm voort te zetten en meer ontspannen op de baan te zijn.

Jasmine Paolini heeft een ongelooflijke reeks naar de titel gehad en lijkt net zo verrast als velen die het toernooi in Dubai hebben bekeken. De Italiaanse is zeker in opkomst in de afgelopen jaar en heeft nu voor het eerst in haar carrière de top 20 bereikt.

Products You May Like

Articles You May Like

Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
Andy Murray bereikt mijlpaal van 1000 ATP Tour-wedstrijden
Andy Murray heeft spijt van uitkomen op Queen’s Club vanwege blessure
Spannende finale van de P1000 Cupra bij TC Pau
Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi