Holger Rune kritiseert ATP Tour na uitschakeling in Monte Carlo Masters

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Holger Rune heeft de ATP Tour flink bekritiseerd na zijn uitschakeling in de kwartfinales van de Monte Carlo Masters, waarbij hij kritiek had op de planning en de umpiring tijdens het toernooi.
Rune werd verslagen door Australian Open-kampioen Jannik Sinner met 4-6 8-6(6) 3-6, in een herhaling van het toernooi van vorig jaar waarbij de Deen aan het winnende eind stond. Ondanks dat het een spannende wedstrijd was, ontstond de belangrijkste discussiepunt toen Rune een tijdstraf kreeg bij 5-5 in de tweede set. Dit leidde tot boegeroep van het publiek voor de finalist van 2023, waarop hij reageerde met een handgebaar dat leek alsof hij hen tot stilte maande. Echter, scheidsrechter Damien Dumusois leek niet onder de indruk van Runes reactie en gaf hem vervolgens een code overtreding voor onsportief gedrag.

Kritiek op ATP

Rune reageerde hierop door om de supervisor, Cedric Mourier, te vragen en hem te vertellen, “Ik heb geen grof woord gezegd dus ik begrijp niet waarom hij me een waarschuwing geeft. Ik begrijp waarom hij mij de tijdstraf geeft, die verdiende ik, maar ik verdien geen onsportief gedrag en een boete te moeten betalen voor niet eens onbeleefd te zijn. Natuurlijk is het hen vertellen stil te zijn, maar het is geen slecht woord om stilte te gebaren.”

Sociale media reactie

Na de wedstrijd feliciteerde Rune Sinner via sociale media met de overwinning, maar plaatste vervolgens een bericht waarin hij de ATP bekritiseerde. “Wat bedoel je @atptour…..? Niet dat je me sowieso de beste omstandigheden gaf door twee wedstrijden op dezelfde dag te moeten spelen en laat te eindigen, bijna geen hersteltijd achterlatend,” beweerde de 20-jarige. “Scheidsrechter maakte cruciale fouten en gaf verkeerde waarschuwingen die het spel verstoorde. Moge de kracht met je zijn. Jezus Christus.”

Rune staat nu op het punt om naar München te gaan voor het ATP 250-evenement, waar hij tweevoudig titelverdediger is. Binnen de baseline…Holger Rune stelt zeker nooit teleur als het aankomt op het uiten van zijn mening, en dat is nu niet anders. Wat betreft de situatie met de scheidsrechter, heeft hij misschien wel een punt en het zou waarschijnlijk verstandiger zijn geweest voor de scheidsrechter om dingen te laten gaan. Dat gezegd hebbende, heeft de reputatie van Rune misschien al zaadjes geplant in het hoofd van de scheidsrechter, wat ertoe heeft geleid dat hij snel probeerde in te grijpen.

READ NEXT – Voorbeschouwing Barcelona Open 2024: Wanneer is het, wie speelt er en wat is de prijzengeld?

Products You May Like

Articles You May Like

Dan Evans: Blessure zet zijn deelname aan Wimbledon en de Olympische Spelen op het spel
Amerikaanse Olympiërs missen de Spelen van Parijs
The Importance of Sportsmanship and Etiquette in Padel
Wimbledon Wildcards 2024: Analyzing the Selections
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure