Felix Auger-Aliassime geïnspireerd door Wimbledon-triomf Carlos Alcaraz

ATP, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Felix Auger-Aliassime heeft onthuld dat Carlos Alcaraz’s overwinning op Wimbledon zijn ‘competitieve kant’ heeft ontwaakt, terwijl de Canadees terugblikt op zijn worstelingen met een knieblessure dit jaar. Auger-Aliassime had zijn beste seizoen ooit in 2022, waarbij hij zijn eerste vier ATP-titels won en een carrièrehoogte bereikte van nummer 6 op de wereldranglijst. Dit stelde hem in staat om deel te nemen aan de ATP Finals aan het einde van het jaar, maar het loopt niet zo soepel in 2023 met slechts 52% van zijn wedstrijden gewonnen door de 22-jarige. Hij heeft gekampt met een knieblessure, die hij nu ‘prima’ noemt. “Het gaat veel beter.”

Hij vervolgde: “Toen alles fysiek in orde was, ben ik ervan overtuigd dat ik de volgende toernooien met dezelfde ambities kan aanvallen die ik altijd heb gehad. Mijn standaard ligt niet lager.” Auger-Aliassime was de eerste speler geboren in de jaren 2000 die een ATP-ranking behaalde, maar terwijl hij in de eerste ronde van Wimbledon werd uitgeschakeld door een lucky loser, versloeg Alcaraz, geboren in 2003, Novak Djokovic in de finale op SW19. De Canadees heeft gereageerd op de triomf van Alcaraz: “Het wekt mijn competitieve kant.” Hij voegde eraan toe: “Ik spreek ook namens andere spelers op het circuit. We willen hem niet elk toernooi laten winnen. Het motiveert me om de juiste dingen te doen.”

Auger-Aliassime zal deze competitieve spirit willen laten zien wanneer hij volgende week terugkeert naar de ATP Tour in Washington D.C., voordat hij naar zijn thuistoernooi van de Masters 1000 in Toronto gaat. Terwijl Alcaraz tot nu toe meer heeft bereikt in zijn carrière, heeft Auger-Aliassime in feite het overwicht in hun onderlinge confrontaties:

Auger-Aliassime tegen Alcaraz: 3-1
Auger-Aliassime versloeg Alcaraz, 6-3 3-1 (teruggetrokken) (US Open 2021)
Auger-Aliassime versloeg Alcaraz, 6(3)-7 6-4 6-2 (Davis Cup Finals 2022)
Auger-Aliassime versloeg Alcaraz, 6-3 6-2 (Basel 2022)
Alcaraz versloeg Auger-Aliassime, 6-4 6-4 (Indian Wells 2023)

Products You May Like

Articles You May Like

Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis