Carlos Alcaraz wint Indian Wells Singles Title

ATP, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Carlos Alcaraz is de eerste man die de Indian Wells singles titel heeft verdedigd sinds Novak Djokovic in 2016, nadat hij Daniil Medvedev in de finale voor het tweede opeenvolgende jaar versloeg. Alcaraz versloeg Medvedev met 7-6(5) 6-1, waarbij de Spanjaard de vijfde Masters 1000 titel van zijn jonge carrière claimde.

Het was verre van een ideale voorbereiding voor Alcaraz, die twee weken eerder zijn enkel verzwikte op de Rio Open. De wereld nummer 2 onthulde hoe deze tegenslag hem beïnvloedde en hoe hij uiteindelijk beter begon te voelen.

Niet alleen heeft Alcaraz dit jaar te maken gehad met blessures, maar ook met ongebruikelijke nederlagen. Hij sprak in zijn persconferentie over hoe hij zichzelf opnieuw heeft gevonden in de afgelopen twee weken en wat deze overwinning voor hem betekent.

Alcaraz zal nu naar de Miami Open gaan, in de hoop slechts de achtste man te worden die de sunshine double in hetzelfde jaar voltooit. Hij heeft niet alleen geschiedenis geschreven door de titel in Californië te verdedigen, maar heeft ook Jannik Sinner van zich af weten te houden om zijn plek als wereld nummer 2 te behouden – tenminste voor nu.

Products You May Like

Articles You May Like

Spanning stijgt voor de Queen’s Club Kampioenschappen 2024
Spannende samenwerking: Lorena Rufo en Beatriz Caldera bundelen hun krachten voor het Padel-seizoen
Rafael Nadal’s Triumphant Return to Clay Courts
Andy Murray werkt aan herstel van enkelbandletsel
Successful Inauguration of Padel 95 in Val-d’Oise