Carlos Alcaraz roemt zichzelf na overwinning in Roland Garros

ATP, Carlos Alcaraz, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Carlos Alcaraz heeft zichzelf veel lof gegeven nadat hij zich heeft geplaatst voor de laatste 16 op Roland Garros, waarbij hij onthulde dat de blessure aan zijn rechterarm niet langer in zijn gedachten zit. Alcaraz versloeg gisteren in de avondsessie wedstrijd op Court Philippe-Chatrier de 27e geplaatste Sebastian Korda met 6-4 7-6(5) 6-3. Na een minder overtuigende overwinning in de tweede ronde, leek Alcaraz vannacht veel meer tevreden met zichzelf. Hij zei: “Het was een erg goede wedstrijd. Ik denk dat ik echt heel goed heb gespeeld, veel beter dan de vorige wedstrijd. Dit is iets dat ik echt wilde: meedoen in het spel, goede punten spelen, mezelf voelen op de baan, en dat denk ik dat ik echt goed heb gedaan.”

Er waren zorgen voor de Spanjaard toen hij dit jaar naar Roland Garros kwam, nadat hij zich had teruggetrokken uit de Italiaanse Open vanwege een aanhoudende blessure aan zijn rechterarm. Na nu drie wedstrijden te hebben gespeeld in Parijs, heeft Alcaraz fans gerustgesteld dat hij niet meer denkt aan de arm waar hij nog steeds een mouw over draagt. “Ik heb geen concentratie ups en downs gehad en er was een moment waarop ik de pijn in mijn arm volledig vergat en normaal begon te serveren. Ook blijft mijn onderarm verbeteren.”

Het herenenkelspeltoernooi op Roland Garros werd aangekondigd als een van de meest open in jaren, met twijfels over de top drie zaden (Novak Djokovic, Jannik Sinner en Alcaraz). En Alcaraz zelf heeft zijn zegje gedaan over wie hij denkt dat de favoriet is voor de titel, terwijl we de tweede week van het toernooi naderen. Hij zei: “Ik denk nog steeds dat er een grote lijst van spelers is die hier kampioen kunnen worden. Het klopt dat Sinner, Djokovic en ik ritme krijgen en vertrouwen opdoen naarmate de rondes vorderen. Ik denk dat het lijkt alsof we gevaarlijker worden voor de rest.”

Alcaraz zal morgen proberen zijn derde opeenvolgende Roland Garros kwartfinale te bereiken, wanneer hij Felix Auger-Aliassime zal spelen in een eerste ontmoeting op gravel. Na een harde test tegen Jesper De Jong in de tweede ronde, wist Sebastian Korda een nog grotere uitdaging te vormen voor Carlos Alcaraz. Gelukkig wist de nummer 3 van de wereld dat hij zijn niveau moest verhogen en deed dat in de avondsessie op Roland Garros gisteren. Het is ook geweldig om te horen dat Alcaraz niet zoveel aan zijn arm denkt, met grote zorgen over de vraag of de blessure het spel van de tweevoudig Grand Slam-kampioen tijdens het toernooi zou beïnvloeden.

Products You May Like

Articles You May Like

Het Gras Court-seizoen van 2022
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster