Carlos Alcaraz kan dubbele cijfers halen in Grand Slam-titels, zegt Jimmy Connors

ATP, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws, Wimbledon

Carlos Alcaraz heeft volgens de achtvoudige Grand Slam-winnaar Jimmy Connors de potentie om dubbele cijfers te halen in Grand Slam-titels, op voorwaarde dat hij ‘doorgaat met wat hij nu doet’. Alcaraz heeft momenteel twee Grand Slam-titels op zijn naam staan, namelijk de US Open van 2022 en recentelijk de titel op Wimbledon. Connors heeft voorspeld hoeveel titels hij nog meer kan winnen.

“Als Carlos Alcaraz blijft spelen tot hij 33 is, dan heeft hij nog 13 jaar. Laten we zeggen dat hij nog 12 jaar speelt, dat zijn nog 48 slams”, zei Connors in zijn podcast. “En als hij niet te vol van zichzelf wordt, zou ik zeggen 15 (Grand Slam-titels die hij kan winnen).”

De 70-jarige Connors vervolgde: “Dat is als hij denkt dat hij hard moet blijven werken en het niet makkelijk zal komen. Hij moet doorgaan met wat hij nu doet en dat lijkt hij te doen. Hij heeft die passie, die glimlach, die opwinding en dat gevoel voor wat hij doet.”

Connors gelooft ook dat de 20-jarige Alcaraz na zijn overwinning op Novak Djokovic op Wimbledon de volgende generatie spelers zal inspireren. “Er zullen nu nieuwe kinderen opkomen, weet je, degenen die hem zien. De 16, 17 en 18-jarigen die hem zien en zeggen: ‘Als hij het kan, kan ik het ook! Als hij zo hard werkt, werk ik ook zo!'”, legde Connors uit. “Maar ze zullen allemaal hun eigen weg vinden.”

De 109-voudige ATP-titelwinnaar voegde eraan toe: “Ik denk dat hij nu het voorbeeld moet stellen voor de jeugd. Het hangt alleen af van wat er achter hem opkomt, want hij weet wat er voor hem ligt en ik denk niet dat hij bang is voor dat gegeven.”

Alcaraz had een snelle overgang van zijn succes op Wimbledon, toen hij Spanje vertegenwoordigde op de Hopman Cup in Nice, en zal terugkeren naar het Masters 1000-toernooi in Toronto om momentum op te bouwen in zijn poging om zijn US Open-titel te verdedigen.

Na het winnen van zijn eerste titel op Wimbledon, wilden wij bij Tennishead graag de indrukwekkende lijst met prestaties in de jonge carrière van Alcaraz bewonderen:

– Hoogste ranking in carrière: Nr. 1 (30 weken*)
– ATP-titels: 12 (2021 – Umag, 2022 – Rio de Janeiro, Miami, Barcelona, Madrid, US Open, 2023 – Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona, Madrid, Queen’s & Wimbledon)
– Grand Slam-titels: 2 (US Open 2022 & Wimbledon 2023)
– Masters 1000-titels: 4 (2022 – Miami & Madrid, 2023 – Indian Wells & Madrid)
– *Huidige ATP Nr. 1

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
Novak Djokovic maakt comeback op Indian Wells na vijf jaar afwezigheid