Andy Murray blijft optimistisch ondanks recente reeks nederlagen

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws

Products You May Like

Andy Murray heeft zeven van zijn laatste acht wedstrijden verloren, maar de voormalige nummer 1 lijkt nog steeds geloof te hebben en heeft onthuld dat hij ‘niet gaat stoppen’. Murray heeft de laatste vier wedstrijden verloren, met de meest recente in de eerste ronde in Marseille tegen Tomas Machac. De 36-jarige heeft toegegeven dat hij zoiets nog nooit heeft meegemaakt: “Tennis-technisch gezien is het geen geweldige start van het jaar geweest. Ik heb nog nooit zo’n periode meegemaakt als professional. Het is moeilijk geweest, een nieuwe ervaring voor mij die niet prettig is, maar goed om nieuwe dingen te ervaren en ervan te leren. Wanneer ik mezelf eruit weet te halen en me beter begin te voelen, hoop ik sterker te zijn, maar het is moeilijk geweest. Ik heb niet goed gespeeld en niet zoveel wedstrijden gewonnen als ik zou willen, dus ik hoop dat ik het hier kan omdraaien.”

De drievoudig Grand Slam-winnaar werd gevraagd of hij dacht dat de recente vormdaling te wijten was aan een fysieke of mentale barrière, “Het is waarschijnlijk een combinatie van beide. Fysiek verwacht ik niet te voelen zoals toen ik 20 was, dus het is moeilijk wanneer je in je midden tot eind 30 bent om op het vereiste niveau te blijven om de beste spelers te verslaan. Zeker op tennisgebied weet ik dat ik veel beter kan spelen dan ik heb gedaan.”

Optimisme

Ondanks de recente vormdaling heeft de huidige nummer 50 van de wereld kritiek weerstaan die suggereerde dat hij met pensioen zou moeten gaan, “Toen ik in mijn begin 20 was, had ik voornamelijk jonge fans die naar je toe kwamen en om handtekeningen vroegen. Nu heb ik meer oudere mensen, van wie de lichamen uit elkaar vallen. Ze zijn een beetje van ‘het is geweldig dat je doorgaat, het heeft me geïnspireerd om eruit te gaan en te blijven trainen’, dus de demografie is een beetje veranderd.”

Hij voegde eraan toe: “Het is fijn, ik kan doen wat ik wil. Ik hoef niet te doen wat fans, journalisten of wie dan ook me vertellen om te doen. Met het kwalificeren voor al deze toernooien op basis van mijn ranking en alle wedstrijden die ik heb gewonnen, wil ik nu blijven spelen, dus ik ga niet stoppen.” Murray zal proberen zijn vorm terug te vinden op de Qatar Open in Doha volgende week, waar hij runner-up punten van vorig jaar verdedigt, met de voormalige tweevoudig kampioen die zijn campagne begint tegen een qualifier. Hopelijk kan Murray een diepe run maken in Doha om de reeks van nederlagen te stoppen, wat wordt geholpen door een veelbelovende loting tegen een qualifier, maar dat is geen garantie.

Products You May Like

Articles You May Like

Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
The Rise of Padel: A Changing Sport
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Maak een “par 4” op een lob in Padel: een zeldzame beweging
Dylan Guichard en Bastien Blanqué: Een Opkomende Kracht in de Wereld van Padel