Andrey Rublev worstelt met mentale staat en gebrek aan variëteit in zijn spel

ATP, Tennis Nieuws

Andrey Rublev’s recente nederlaag tegen Carlos Alcaraz tijdens de ATP Finals heeft zorgen geuit over zijn mentale staat op de tennisbaan. De wedstrijd eindigde met een score van 7-5, 6-2 in het voordeel van Alcaraz, die zijn allereerste overwinning in de competitie behaalde. Het was echter het gedrag van Rublev gedurende de wedstrijd dat alle aandacht opeiste. Met tekenen van immense frustratie gebaarde hij vol ongeloof nadat hij een slag verkeerd had ingeschat en uitte zelfs zijn woede op zichzelf door herhaaldelijk zijn eigen benen met zijn racket te slaan. Deze uitbarsting leidde ertoe dat veel mensen de mentale stabiliteit van Rublev tijdens drukke situaties in twijfel trokken. Amazon Prime-analist en voormalig nummer vier van de wereld, Greg Rusedski, beschreef de acties van Rublev als het verliezen van zijn verstand. Rusedski benadrukte de gevaren van dergelijk gedrag en benadrukte dat Rublev geluk had om te ontsnappen aan ernstig letsel door zijn knieschijf te raken. Dit incident werpt licht op het onderliggende probleem waarmee Rublev lijkt te kampen – zijn onvermogen om top spelers te verslaan. Ondanks dat hij zich consequent binnen de top tien van de wereld positioneert, heeft Rublev moeite om indruk te maken tegen de besten ter wereld, wat leidt tot immense frustratie.

Volgens Rusedski moet Rublev zijn aanpak veranderen om een doorbraak in zijn carrière te bereiken. Rusedski is van mening dat Rublev de nodige opties in zijn spel mist, met name variatie, om zijn tegenstanders te overwinnen. Door variatie aan zijn spel toe te voegen, zou Rublev effectiever naar voren kunnen komen en dropshots kunnen incorporeren, wat cruciaal kan zijn bij het verslaan van spelers zoals Alcaraz. Rusedski wijst erop dat het A-spel van Rublev tekortschiet tegen tegenstanders die meer variatie in hun spel hebben. Zonder dergelijke dimensies aan zijn spel toe te voegen, blijft Rublev mogelijk consistent in de top acht, maar worstelt hij om verder te komen in toernooien of grote titels te winnen. Rublev’s collega, Tim Henman, echoot Rusedski’s standpunt met betrekking tot de noodzaak van verbetering. Henman benadrukt de ondermaatse tweede service van Rublev, die hij te voorspelbaar acht. Henman is van mening dat Rublev zijn service, die hem vaak in de steek laat, beter moet verfijnen. Bovendien suggereert Henman dat Rublev zijn temperament beter onder controle moet houden op de baan en erkent dat zijn emotionele uitbarstingen zijn prestaties kunnen belemmeren.

Rublev’s speelstijl is door Jim Courier vergeleken met die van een specht vanwege zijn neiging om herhaaldelijk te vertrouwen op krachtige baseline groundstrokes. Hoewel dit hem succes heeft gebracht, kan zo’n eenzijdige aanpak ontoereikend blijken tegen hoger geplaatste tegenstanders in Grand Slam-toernooien. Ondanks het winnen van zijn eerste Masters-titel in Monte-Carlo en het bereiken van een carrièrehoogte van nummer vijf in de wereld, heeft Rublev moeite om door te dringen tot de kwartfinale van grote evenementen. Deze inconsistentie geeft aan dat hij zijn spel moet evolueren en meer veelzijdigheid moet introduceren om sterke tegenstanders te overwinnen.

De nederlaag van Andrey Rublev tegen Carlos Alcaraz in de ATP Finals weerspiegelt de frustratie en beperkingen waarmee hij als speler te maken heeft. Het gebrek aan variëteit, voorspelbare tweede services en emotionele uitbarstingen op de baan belemmeren Rublev’s vermogen om consequent top spelers te verslaan. Om zich naar een hoger niveau te tillen, moet Rublev deze zwakke punten aanpakken en zijn benadering verbreden. Door dit te doen, kan Rublev zijn kansen vergroten om diep in toernooien door te dringen, halve finales en finales te bereiken, en uiteindelijk te strijden om grote kampioenschappen.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal kondigt zijn terugkeer naar het tennis aan op het Brisbane International toernooi
Building a Strong Partnership in Padel: The Rise of Pierre Vincent and Arthur Hugounenq
Rafael Nadal maakt opmerkelijke comeback op de Australian Open met behulp van zijn beschermde ranking
Le King Belasteguin maakt eindelijk zijn langverwachte comeback
Onvermoeibare Rafael Nadal herstelt zich na lange pauze