Alles wat je moet weten over het Barcelona Open 2023

ATP, Carlos Alcaraz, Rafa Nadal, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Het gravelseizoen gaat volgende week verder met de 71e editie van het prestigieuze Barcelona Open, met de terugkeer van de 22-voudig Grand Slam-kampioen. Tennishead heeft alle informatie die je nodig hebt voorafgaand aan het ATP 500-toernooi.

Schema

De Barcelona Open hoofdtabel begint op maandag 15 april en eindigt op zondag 21 april met zowel de finale van het enkelspel als dubbelspel. De kwalificaties vinden plaats in het weekend voorafgaand aan het toernooi. Het toernooi wordt gehouden in de Real Club de Tenis Barcelona.

Deze editie wordt geleid door topzaad en tweevoudig verdedigend kampioen Carlos Alcaraz. Rafael Nadal, recordhouder met 12 titels in Barcelona, hoopt ook deel te nemen na een blessure.

In Barcelona is in totaal €2,782,960 aan prijzengeld te verdienen. Er zijn belangrijke ranking punten te behalen voor zowel enkelspel- als dubbelspelers.

Rafael Nadal heeft dit toernooi 12 keer gewonnen in vijf opeenvolgende jaren, maar de jongere Carlos Alcaraz heeft de laatste jaren laten zien een geduchte concurrent te zijn.

Products You May Like

Articles You May Like

The grass court season heats up next week!
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure
Andy Murray geconfronteerd met blessure voor Wimbledon
Wimbledon Wildcards 2024: Analyzing the Selections
Dan Evans: Blessure zet zijn deelname aan Wimbledon en de Olympische Spelen op het spel