Aryna Sabalenka calls for equal pay in tennis

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Aryna Sabalenka heeft kritiek geuit op het gebrek aan gelijkheid in beloning tussen de ATP en WTA Tours, nadat de Wit-Russische minder verdiende dan haar mannelijke tegenhanger voor het winnen van de Cincinnati Masters titel eerder deze week. Sabalenka versloeg Jessica Pegula in de Cincinnati finale op maandag om haar eerste titel sinds januari te claimen op het WTA 1000 evenement, waarbij ze $523,485 verdiende voor haar inspanningen. Echter, de winnaar van het mannensinglestoernooi Jannik Sinner, verdiende een veel grotere $1,049,460 na het verslaan van Frances Tiafoe in de finale.

Zowel mannen als vrouwen spelen best-of-three sets in tour-level wedstrijden, en Sabalenka heeft zich hierover uitgesproken toen ze met The Guardian sprak, “Vanuit het oogpunt van televisie, vanuit het verkopen van tickets, vanuit elk oogpunt, is het oneerlijk. “Natuurlijk zullen mannen altijd fysiek sterker zijn dan vrouwen, maar dat betekent niet dat we niet zo hard werken als zij. Vrouwen verdienen een gelijk bedrag aan geld als mannen.”

Deze ongelijkheid wordt ook weerspiegeld in het prijzengeld voor dubbels in Cincinnati, waarbij de herendubbels kampioenen Marcelo Arevalo en Mate Pavic $322,000 verdienden, vergeleken met de damesdubbels kampioenen Erin Routliffe en Asia Muhammad die $154,160 deelden. De WTA Tour werkt momenteel aan het doel om gelijk prijzengeld te bereiken bij 500/1000 evenementen tegen 2027, en bij alle enkele week evenementen tegen 2033.

De Cincinnati Open heeft nu een verklaring vrijgegeven waarin de huidige situatie van het prijzengeld wordt uitgelegd, “Gelijk prijzengeld is uiterst belangrijk voor ons, en we werken actief aan het behalen van dat doel. “De economische realiteit is dat de niveaus van het prijzengeld gebaseerd zijn op de hoeveelheid uitzend-, data- en sponsorinkomsten die ontvangen worden, waarbij de markt op dit moment een veel hogere vergoeding betaalt voor de rechten van herensporten dan voor die van vrouwen, vandaar het verschil in prijzengeld.” Het sloot af met, “Als onderdeel van het initiatief voor de Circuit Structuur 2024, hebben we de toewijding gedaan, ongeacht de economische realiteit, om de incrementele investering die nodig is te doen om gelijk prijzengeld te bereiken tegen 2027.”

Er wordt altijd veel gediscussieerd over tennis en prijzengeld, waarbij sommige mensen vaak het aantal gespeelde sets gebruiken als reden om geen gelijkheid te hebben. Echter, behalve op de vier Grand Slam-toernooien, spelen zowel mannen als vrouwen best-of-three sets en dus is er geen excuus om niet te werken aan gelijk prijzengeld. Het is goed om te horen dat Aryna Sabalenka zich hierover uitspreekt, aangezien de Wit-Russische eerder dit jaar onder vuur kwam te liggen nadat ze had onthuld dat ze meer herentennis kijkt dan vrouwentennis.

Products You May Like

Articles You May Like

Korea Open: Een Spannende Ervaring voor Tennisfans
De Padel Expertise Cup: Een Nieuwe Golf van Netwerkgelegenheden