Yoan Boronad en Timéo Fonteny nemen de leiding over van Nox Future Academy in Barcelona

Padel Nieuws

Products You May Like

We hebben er al over gesproken, Yoan Boronad en Timéo Fonteny hebben besloten de leiding te nemen over de Nox Future Academy in Barcelona. Om verder te kunnen groeien, sluiten jonge Fransen zich aan bij deze high-level academy, waar we spelers vinden zoals Agustin Tapia, Leo Augsburger en Tino Libaak, onder leiding van de zekere Pablo Crosetti. Door naar Spanje te vertrekken, verlaten Yoan en Timéo de club Mas de Perpignan en hun coach Alain Henry.

Boodschap van de coach

De laatste wilde de gelegenheid markeren door een lange boodschap te sturen, gekoppeld aan een retrospectieve video, aan zijn twee beschermelingen. Hier is de boodschap van hun trainer die hij “LA BELLE AVENTURE” noemde:
“Trianen, Het is doorgeven zodat je studenten op een dag geen behoefte meer hebben aan jou; Het is voortdurend zoeken naar vooruitgang, nieuwsgierig zijn en alle ideeën gebruiken die je onderwijs kunnen verrijken; Het betekent verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst: de leertijd geïnvesteerd in een beweging of een spelplan moet tijd besparen voor de toekomst; Het betekent zoveel buiten als op het veld investeren. Het is op zoek gaan naar ondersteuning zonder jouw eigen visie op te leggen; Trainen betekent zoeken en vinden met je student de techniek, de stijl die het beste bij hen past; Het betekent het debat aangaan, een keuze rechtvaardigen, je zekerheden confronteren met de realiteit, met cijfers, met resultaten om ze te valideren; Het is accepteren dat jouw beloning de resultaten zullen zijn, en niet zoeken naar andere externe erkenning. Trainen, Het betekent dat je je meer moet richten op het spelniveau dan op het resultaat; Het betekent het accepteren van fouten: ze zijn bronnen van cruciale informatie en stappen naar succes; Het helpt ons begrijpen dat alle investeringen in de wereld niet altijd een beloning bieden, maar dat de kwaliteit van het werk net zo belangrijk is als de kwantiteit; Het is geluk vinden in de inspanning en de beperkingen van high level; Het vertelt je studenten het vertrouwen en de onbewuste bekwaamheid over te brengen die het lichaam en de geest in perfecte harmonie laten functioneren; Het betekent groot denken, hoog mikken, ver weg dromen, maar met de ogen wijd open om jezelf altijd te bevragen, te evolueren en te verbeteren. …. Training is zoveel missies tegelijkertijd dat ik heb geprobeerd te volbrengen tijdens deze tweejarige avontuur met Yoan en Timéo. Samen met twee getalenteerde, gepassioneerde en innemende jonge spelers hebben we de gestelde doelen bereikt en het spelniveau bereikt dat nodig is om te kunnen wedden op de toekomst en te streven naar de toppen. Dit zal inhouden dat ze professioneel leven leren in Spanje, het land van padel. Een nieuwe taal leren, van coach veranderen, partners, tegenstanders, uit hun comfortzone stappen om hun vertrouwens- en vaardighedenzone uit te breiden. Wat een geweldig avontuur! Ik ben zeer trots dat ik een schakel ben geweest in deze keten, van dit sportieve project dat ook een levensproject is. Bedankt aan iedereen die deel heeft uitgemaakt en deel zal blijven uitmaken van het project, Pier (mentale trainer), Rémi en François (CORE Workshop), Yannick (de coach) en vooral bedankt aan de ouders voor hun vertrouwen, hun betrokkenheid en hun opofferingen. Bedankt aan Céline en Célia voor hun steun aan mij (in beide betekenissen van het woord) gedurende deze twee intense en opwindende jaren. De Mas en mijn mand met ballen zullen altijd open blijven voor Yoan en Timéo om terug te keren naar hun roots, om te ademen tussen twee toernooien, om weer samen te zijn met hun familie.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende kwartfinales van de Italy Major
Ash Barty keert terug naar Wimbledon in 2022
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain
Andy Murray’s strijd met rugproblemen en onzekerheid over Wimbledon
Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis