Winnaar van het Warsaw Open Iga Swiatek voelt zich zelfverzekerder voor de Noord-Amerikaanse hardcourtreeks

Tennis Nieuws, US Open, WTA

Iga Swiatek heeft gesproken over hoe het winnen van haar thuistitel in Warschau haar meer ‘zelfverzekerd’ heeft gemaakt voor de Noord-Amerikaanse hardcourtreeks, terwijl ze haar bizarre oefensessie uitlegt waarbij ze met een stuk tape over haar mond speelde. Swiatek komt net uit het winnen van haar eerste WTA 250-titel in de Poolse hoofdstad en is nu in Toronto om haar record in Canada te verbeteren.

Extreme maatregelen

De nummer één heeft nog nooit de derde ronde van de Canadese Open overschreden en lijkt extreme maatregelen te nemen om dat te veranderen, nadat ze werd betrapt tijdens het oefenen met een stuk tape over haar mond. De oefening is bedacht door Swiateks conditietrainer, Maciej Ryszczuk, en heeft als doel haar zuurstofinname te beperken om haar uithoudingsvermogen te verbeteren.

Reactie van Swiatek

Swiatek sprak met de pers over deze oefening: “Het is moeilijker om te ademen als je alleen door je neus ademt, en het is gemakkelijker voor mijn hartslag om omhoog te gaan.” Ze voegde eraan toe: “Ik ga het je niet perfect uitleggen, want ik ben geen expert. Soms begrijp ik de dingen die ze me vragen om te doen niet, maar ik doe dit al lang, dus het is vrij eenvoudig geworden. “Maar je kunt zeker het verschil zien in hoe alles wat je op de baan doet steeds moeilijker wordt met die tape op je mond. Dus ik denk dat dit de manier is om te werken aan mijn uithoudingsvermogen door me niet zo snel te laten rennen en extreme dingen te doen.”

Voordelen van de nieuwe locatie

Het Warsaw Open werd dit jaar gespeeld op hardcourt, terwijl het vorig jaar op gravel was. Swiatek legde uit waarom dit haar voorbereiding op haar titelverdediging op de US Open heeft geholpen: “Ik herinner me zeker dat ik technische problemen had waar ik me meer op wilde richten, maar ik zat vast met een paar slagen die ik niet leuk vond. Dit jaar heb ik dat niet. Ik voel me zelfverzekerder,” beweerde Swiatek. “Ik denk dat het spelen van Warsaw op hardcourt veel heeft veranderd in het perspectief, omdat het vorig jaar echt lastig was om over te schakelen van gras naar gravel en vervolgens naar hardcourt. Dit jaar voelt het als een heel soepel proces zonder extra obstakels. Dus het was vrij eenvoudig voor mij om me gewoon op het werk te concentreren. Ik denk dat het geweldig is voor de hele reeks en voor de US Open.”

Tegenstander in Toronto

Swiatek begint haar campagne in Toronto tegen voormalig nummer één Karolina Pliskova, die ze in beide van hun twee eerdere ontmoetingen heeft verslagen. Terwijl Swiatek haar verbeterd vertrouwen dit jaar toegeeft, wilden wij bij Tennishead terugkijken op haar aanloop naar het winnen van haar eerste hardcourt Grand Slam in New York vorig jaar:

– Canadian Open – Verloren in de derde ronde van Beatriz Haddad Maia, 4-6 6-3 5-7
– Cincinnati Masters – Verloren in de derde ronde van Madison Keys, 3-6 4-6
– US Open – Versloeg Ons Jabeur, 6-2 7-6(5), om de titel te winnen.

Products You May Like

Articles You May Like

Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Update van de niveautabel van padel 2024
Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis