Wilson Burn 100 v5- Een review

Tennis Gear, Tennis Rackets

Wilson is bezig met een grote update van hun hele racketreeks, daarom waren we gefascineerd toen een van hun nieuwste modellen, de Burn, bij het Tennishead-kantoor aankwam en we geen tijd verspilden om het op de baan uit te proberen. De Wilson Burn 100 is zonder schaamte een racket voor clubspelers. Je zult er geen professionals op tv mee zien spelen, omdat de constructie en specificaties niet zijn ontworpen om Stefanos Tsitsipas te helpen bij het slaan van zijn services van 130 mph en eenhandige backhands langs de lijn. Sterker nog, als gewone tennismensen zoals jij of wij zouden proberen te spelen met precies hetzelfde racket en dezelfde specificaties als een professional, zouden we moeite hebben omdat het gewicht en de stijfheid erg moeilijk te hanteren zouden zijn. Echter, de Burn is goed opgezet om enthousiaste amateur spelers te faciliteren die graag vanaf de achterkant rallyen en hun services vaker wel dan niet in krijgen, wat eerlijk gezegd het doel is van de meeste spelers wanneer ze de baan op stappen.

Het is cruciaal voor onze geloofwaardigheid dat wanneer we een product op de baan testen, we de spelers het laten uitproberen en vervolgens gewoon publiceren wat ze melden. Het is de enige echt onbevooroordeelde manier om een product te beoordelen. Deze keer werden we vergezeld door Tom en James, die zeer enthousiaste amateur clubspelers zijn en gemiddeld 2 tot 3 keer per week spelen, en ze spelen beide graag in de clubcompetities naast af en toe een trainingsles om technisch advies te krijgen om hun spel te verbeteren. Tom gebruikt momenteel de nieuwe Wilson Pro Staff v14, omdat hij de stijfheid van het racket fijn vindt, wat past bij zijn platte speelstijl. James speelt met een Babolat Pure Aero, omdat hij voornamelijk vanaf de baseline speelt met veel spin op zijn groundstrokes en hij zijn winnende slagen wil slaan als hij in de juiste positie staat.

Tom: “Het racket voelde comfortabel vanaf de eerste slag, wat geweldig was, omdat nieuwe rackets vaak niet fijn aanvoelen wanneer je voor het eerst begint te slaan, maar de Burn voelde meteen gemakkelijk aan.”
Win de Wilson Burn 100 v5
Doe mee aan onze exclusieve wedstrijd en maak kans op dit geweldige racket
HIER INSCHRIJVEN
Of de dubbele tapsheid van de kern extra power bood zoals Wilson beweerde?
James: “Bij mijn groundstrokes kon ik echt voor mijn slagen gaan met de Burn. Ik sla graag met veel spin en dit racket paste zeker bij mijn speelstijl. Bij mijn meer vlakke backhand met twee handen voelde het een beetje licht, dus misschien zou ik een iets zwaarder gewicht dan dit model van de Burn kiezen, wat 300g (ongebeukt) is”.
Tom: “De mogelijkheden tot kracht waren redelijk met dit racket. Niet te krachtig dat ik het niet kon beheersen, maar zeker genoeg snelheid van de snaren om de gewenste kracht te creëren.”
Hielp de nieuwe kabelconstructie met een groter sweetspot en een vergevingsgezind gevoel?
Tom: “Ik zou zeker blij zijn om veel tennis te spelen met dit racket, omdat het erg comfortabel en gemakkelijk te bespelen was bij alle slagen. Ik speel behoorlijk veel, dus een lekker grote sweetspot hebben is geweldig, omdat het vergevingsgezinder is en ik voelde dat de Burn dat biedt.”
Of het 300g gewicht en het lichte gevoel geschikt waren voor hun speelstijl?
James: “Ik ben een redelijk sterke, lange, fysieke speler, dus ik zou zeggen dat dit racket aan de lichte kant voor me was, maar ik voelde me nog steeds op mijn gemak bij het gebruik ervan, dus misschien zou een kleine hoeveelheid looddraad de truc doen. Maar het is zeker een gemakkelijk te manoeuvreren frame, vooral aan het net toen ik snel moest reageren.”
Tom: “Ik liet mijn coach het racket gebruiken en hij zei dat hij het zeker graag zou willen proberen als hij op de baan aan het coachen is, omdat de lichtheid hem in staat stelde om elk type spin en snelheid van het racket te creëren. Dus dat is een geweldige aanbeveling!”
Was het kleurenschema ‘burnt orange’ een winnaar qua uiterlijk voor dit racket?
James: “Het is een goede look voor dit racket. Het is modern maar stijlvol en je ziet geen andere rackets in deze kleur, dus het zal zeker opvallen. Ik denk dat zowel mannen als vrouwen spelers het kleurenschema van deze Burn mooi zullen vinden.”
De Wilson Burn 100 heeft een verkoopprijs van £180/$200. Is dat een eerlijke prijs?
Tom: “Een echt eerlijke prijs, omdat de meeste andere degelijke rackets tegenwoordig meer dan £200 kosten, dus een nieuwe Wilson-frame hebben voor minder dan £200 is geweldig nieuws.”
James: “Ik was verrast toen je me de prijs vertelde, want ik verwachtte dat je £230 zou zeggen!”
Voor welk type speler is de Wilson Burn in jouw mening geschikt?
James: “Ik zou zeggen dat alle clubspelers dit moeten proberen, maar ook voor ‘beginners’ die nog aan het leren zijn maar een racket willen dat met hen kan blijven terwijl ze zich ontwikkelen naar het clubteamniveau. Kortom, er is niets mis met dit racket en het zou de meeste spelers moeten helpen doen wat ze willen met de bal.”
Techspecs
Ongesnaard gewicht: 300g
Bladgrootte: 100 vierkante inch
Balans (+/- 5 mm): 330 mm
Lengte: 27 inch
Snarenpatroon: 16×19
Materiaal: Koolstofvezel
Wat is de conclusie over de nieuwe Wilson Burn 100 v5?
Het vermogen van Wilson om rackets te creëren die aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan spelers

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Andy Murray ends losing streak with victory at Qatar Open
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan