Vrouwen halve finale eindigt in nederlaag voor Osoro en Castello

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

De halve finale van het vrouwen dubbelwedstrijd tussen Aranzazu Osoro en Jessica Castello en Gemma Triay en Marta Ortega zat vol met anticipatie en opwinding. Echter, ondanks de inspanningen van Osoro en Castello, slaagden zij er niet in om hun eerdere succes te evenaren en leden zij een nederlaag in twee sets tegen het als tweede geplaatste duo. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Triay en Ortega de overhand hadden. Ze toonden duidelijke dominantie door 58% van de punten te winnen en hun tegenstanders geen enkele break point kans te geven. Osoro en Castello bevonden zich in een uitdagende situatie, waarbij Castello fouten maakte en werd geconfronteerd met de meedogenloze aanval van hun tegenstanders. De druk nam toe, wat resulteerde in het verlies van de service van Castello in de zesde game, waardoor Triay en Ortega een machtige voorsprong van 5-1 konden nemen.

Ondanks de sombere situatie speelde Osoro’s onwrikbare steun en aanmoediging een cruciale rol bij het vergroten van Castello’s zelfvertrouwen. Hun partnerschap stelde hen in staat om zich terug te vechten in de wedstrijd, waarbij ze hun vierde break point kans benutten om de score op 2-5 te brengen. Osoro toonde vastberadenheid en hield haar service na een achterstand van 0-30, waardoor het gat werd verkleind tot 3-5. Echter, Triay en Ortega behielden hun kalmte en sloten snel de eerste set af met een shutout, met een score van 6-3.

De tweede set begon met een tegenslag voor Castello, die opnieuw haar service verloor. Het werd steeds moeilijker om zich een scenario voor te stellen waarin Osoro en Castello het momentum van het formidabele Spaanse duo konden stoppen. De situatie leek hopeloos toen Osoro, met een score van 2-1, om een medische time-out vroeg vanwege schouderpijn veroorzaakt door een smash. Onverwacht leek de onderbreking Osoro ten goede te komen, omdat ze een shutout behaalden op de service van Ortega en de score gelijk trokken naar 2-2.

Triay en Ortega herstelden snel de controle over de wedstrijd door de service van Castello te breken zonder een punt toe te geven. Hun dominantie was duidelijk zichtbaar, aangezien ze snel een dubbele break behaalden op de service van Osoro, waardoor ze een machtige voorsprong van 5-2 konden nemen. Het duo verzegelde hun overwinning met een score van 6-3 6-2 in 1 uur en 27 minuten. Ze braken de service van Osoro en Castello vijf keer, terwijl ze slechts twee keer hun eigen service inleverden. Bovendien wonnen ze 59% van de 105 contestele punten.

Hoewel het resultaat teleurstellend was voor Osoro en Castello, was hun prestatie niet zonder verdienste. Ze maakten 36 ongedwongen fouten, maar slaagden erin om 16 winnende slagen te produceren. Daarentegen maakten Triay en Ortega 25 ongedwongen fouten en noteerden ze 23 winnende slagen. Hoewel de statistieken een negatieve uitkomst voor Osoro en Castello aangeven, was het verschil relatief klein in vergelijking met hun tegenstanders.

De aankomende finale tussen Triay/Ortega en Paula Josemaria/Ariana Sanchez belooft een spannend all-Spaans treffen te worden. Triay en Ortega zullen wraak zoeken voor hun nederlaag tegen Sanchez en Josemaria in de finale van het toernooi van Rome afgelopen juli, waar ze met een score van 6-3 6-3 als winnaars tevoorschijn kwamen. Deze wedstrijd zal bepalen wie de kampioenen van het Premier Padel circuit worden en markeert een nieuwe mijlpaal voor het winnende duo.

Hoewel de reis van Osoro en Castello in de halve finale van de vrouwen eindigde in een nederlaag, verdienen hun inspanningen en doorzettingsvermogen tegenover een dominante tegenstander lof. De wedstrijd versterkte de kracht en vaardigheden van Triay en Ortega, waardoor de weg vrij is gemaakt voor een intense en zeer verwachte strijd in de finale.

Products You May Like

Articles You May Like

Teleurstelling voor Alayeto-zusjes in World Padel Tour Mexico Open
Carlos Alcaraz streeft naar Olympische Spelen in Tokio 2024
De terugkeer van Nasser al-Khelaïfi naar het Parc des Princes voor het cruciale Champions League-duel tussen PSG en Newcastle
Rafael Nadal’s Komst naar het Tennisveld: Plannen voor een Comeback Beginnen Vorm Te Krijgen
Italië wint de Davis Cup na 47 jaar