Vrouwen Finale Premier Padel in Rome Eindigt met Overwinning voor Ortega/Triay

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

De vrouwenfinale van Premier Padel in Rome was vol verwachting, omdat het de eerste vrouwenfinale op het circuit markeerde. De wedstrijd tussen Josemaria/Sanchez en Ortega/Triay heeft zeker aan de verwachtingen voldaan. Vanaf het begin was het Marta Ortega en Gemma Triay die de controle namen. Het nummer 1 duo leek uit vorm, maakte ongebruikelijke fouten en leek beperkt in hun prestaties. Aan de andere kant dicteerden Marta en Gemma rustig het spel en namen ze snel een overheersende voorsprong van 5/0. Het was verrassend om te zien dat Sanchez en Josemaria in zo’n hulpeloze manier worstelden. Naarmate de wedstrijd vorderde, herwonnen de koninginnen van het circuit echter hun vertrouwen en speelden ze vrijer. Ze slaagden erin om het gat te verkleinen tot 5/3. Ondanks deze terugkeer bleven Marta en Gemma gefocust en wonnen ze de eerste set met een score van 6/3.

Een Wedstrijd vol Wendingen

Met vernieuwd vertrouwen werden Ari en Paula agressiever en leverden ze twee shutouts op hun opslagen af. De inzet van beide paren was voelbaar, waarbij Marta en Gemma breakkansen kregen maar er niet in slaagden om ze te benutten. Ondertussen vonden Josemaria en Sanchez hun vuur terug in de tweede set. ‘La dynamita’ toonde hun genie op het veld en verraste het publiek op het Foro Italico. De spelers, gecoacht door Claudio Gilardino, lieten niet alleen hun vaardigheden zien, maar ook hun bevrijding, waarbij ze het gat vergrootten en de tweede set gelijk maakten met een score van 6/3.

Het eerste spel van de beslissende set was een klap voor Gemma en Marta. Ondanks verschillende kansen om het spel te winnen, werden ze gebroken. Ze herstelden zich echter snel. Triay en Ortega weigerden toe te geven en slaagden erin om hun tegenstanders op hun beurt te breken. Het Foro Italico was getuige van een intense strijd tussen de twee paren. Paula en Ari vielen opnieuw in de val van hun tegenstanders in de derde set. Gemma en Marta intensiveerden hun inspanningen en vergrootten hun voorsprong tot 4/1. De overwinning in Rome leek binnen handbereik voor hen, maar de koninginnen van het circuit waren nog niet klaar om zich over te geven. Ze groeven diep en putten uit hun reserves om de score gelijk te trekken. De wedstrijd werd een mentale strijd van wilskracht.

Triomf en Historische Prestatie

Naarmate de intensiteit van de wedstrijd afnam, begon vermoeidheid zijn tol te eisen op elk punt. Gemma en Marta besloten harder te duwen toen de score 6/5 bereikte, terwijl Josemaria en Sanchez begonnen te kraken. Uiteindelijk verloren ze in drie sets met een eindscore van 6/3, 3/6, 7/5. Marta Ortega en Gemma Triay, die voor de vierde keer samen aan een toernooi deelnamen, claimden de titel. Deze overwinning markeerde hun derde finale als een duo, en deze keer kwamen ze als winnaars uit de bus. Naast de trofee in Rome, maakten Marta en Gemma geschiedenis in de wereld van padel. Ze werden de eerste kampioenen van de inaugurele Grand Chelem voor dames van Premier Padel. Na de wedstrijd uitte Marta Ortega haar blijdschap tijdens een interview met Premier Padel: “Het is misschien wel een van de beste momenten van mijn leven en zeker van mijn carrière; de droom is werkelijkheid geworden.”

Toekomstige Prestaties en Anticipatie

Het partnerschap van Ortega/Triay heeft ongetwijfeld momentum gekregen en zal nauwlettend worden gevolgd in het komende P1 Madrid toernooi, dat op maandag van start gaat. Met hun recente triomf en historische prestatie hebben Marta en Gemma zichzelf bewezen als geduchte concurrenten in het dames padel circuit. Er heerst opwinding en anticipatie rondom hun toekomstige prestaties terwijl ze hun stempel blijven drukken in de sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Marta Marrero maakt haar comeback op de hellingen
Van Tennis tot Padel: Fabrice Santoro’s Nieuwe Uitdaging
Novak Djokovic’s Expectations for Roland Garros
Novak Djokovic’s kansen bij Roland Garros in twijfel getrokken na verlies in Geneva Open
Greenweez Paris Major: Beveilig Nu Je Tickets!