Voorspellingen en analyse voor het Franse padelteam voor het Europees Kampioenschap 2024

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Deze dinsdag eindigt de training van het Franse team op Mas de Perpignan. Op welke spelers zal coach Pablo Ayma zijn zinnen zetten voor het Europees Kampioenschap van 2024, dat zal plaatsvinden op Sardinië van 22 tot 28 juli? We proberen helderder te zien met onze commentator Mario Cordero, de specialist in Franse padel!
– Thomas LEGUE
– Bastien BLANQUE
– Dylan GUICHARD
– Max MOREAU
– John BERGERON
– Adrien MAIGRET
– Jerome INZERILLO
– Timeo FONTENY (blessure)
– Julien SEURIN
– Manuel VIVES
– Maxime JORIS
– Thomas VANBAUCE
– Arthur HUGOUNENQ
– Maxime FORCIN
– Yohan BORONAD
– Philemon RAICHMAN

Rechterzijde en linkerzijde

“Aan de rechterkant lijken Leygue, Guichard en Bergeron onverslaanbaar. Ze hebben voor mij bijna gegarandeerd een plek in het team. Aan de linkerkant, Blanqué, Moreau en Maigret. We hebben het over spelers die allemaal regelmatig zijn voor het Franse team, met uitzondering van Dylan Guichard die heeft deelgenomen aan de bronzen medaille in Dubai. Ik zet Dylan in deze groep vanwege zijn vooruitgang, zijn ranking en het feit dat hij op internationaal niveau samen speelt met Bastien. Voor mij zou er een grote prestatiedaling nodig zijn tijdens de training of een blessure voor een van deze zes spelers om niet aanwezig te zijn op het Europees Kampioenschap.”

“Voor de vierde plaats aan de rechterkant, strijden Jérôme Inzerillo, Julien Seurin en Maxime Joris. In mijn ogen heeft Jérôme een grote voorsprong. Hij is de meest ervaren speler in deze groep, was aanwezig bij de bronzen medaille in Dubai en heeft altijd gereageerd wanneer hij werd opgeroepen voor het Franse team. Julien Seurin heeft aan het begin van het jaar de twee toernooien in Australië gewonnen, maar hij begint van verder weg. Maxime Joris is in zekere zin de outsider, hij is in vorm, maar begint heel (te?) ver weg, met een veel lagere ranking op internationaal niveau.”

“Aan de linkerkant denk ik dat het zal gaan tussen Manuel Vives, Thomas Vanbauce en misschien Philemon Raichman. Tussen Vives en Vanbauce denk ik dat het 50/50 is. Manuel heeft meer ervaring, speelt al langer internationaal, heeft meer grote toernooien gespeeld en heeft een betere ranking. Thomas Vanbauce daarentegen is in topvorm. Hij heeft het goed gedaan sinds zijn breuk met Dorian De Meyer. Achteraan is Philemon Raichman misschien wat sterker begonnen aan het seizoen, maar heeft nog geen overtuigende resultaten behaald en heeft vaak van partner gewisseld.”

Andere spelers

“Ik denk dat de andere spelers vooral aanwezig zijn bij het kamp om ervaring op te doen en het is naar mijn mening zeer onwaarschijnlijk dat ze deel zullen uitmaken van de uiteindelijke groep. Kortom, het zou echt een grote verrassing zijn als een van hen geselecteerd wordt om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap.”

“Houd er rekening mee dat sommige spelers aan beide kanten kunnen spelen, zoals Leygue, Bergeron, Maigret… Zullen we verrassingen hebben op dit niveau? Leygue 95%, Guichard 95%, Bergeron 95%, Inzerillo 50%, Seurin 35%, Joris 20%, Hugounenq 5%, Boronad 5%, Blanqué 95%, Moreau 95%, Maigret 95%, Vanbauce 45%, Levendig 35%, Raichman 25%, Forcin 5%, Fonteny 5%.”

Ben je het eens met de voorspellingen en analyse van Mario? We wachten op jullie meningen!

Products You May Like

Articles You May Like

Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
Analyse van gemiddeld aantal gespeelde punten per wedstrijd in padeltoernooien
Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
Andy Murray’s strijd met rugproblemen en onzekerheid over Wimbledon
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure