Voormalig recordhouder van de Top 14 probeert zijn geluk in padel

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Vincent Clerc, de voormalige recordhouder van het meeste aantal tries in de Top 14, heeft een nieuwe passie ontdekt: padel. Samen met handballer Jerome Fernandez nam Clerc deel aan de Cupra All Star Padel Ranges, waar hij zijn behendigheid en liefde voor sport liet zien. In een interview met Padel Magazine bespreekt hij zijn padelreis en zijn favoriete teamgenoot.

Vincent Clerc ontdekte padel voor het eerst dankzij zijn vriend Robin Haziza. Tijdens zijn revalidatie van zijn knie in Sophia-Antipolis begon hij padel te spelen in het centrum van Haziza, in de buurt van Parijs, samen met Jeremy Toulalan en Olivier Giroud. Clerc werd al snel verliefd op de sport, omdat hij het zowel leuk vond als een geweldige manier vond om snel vooruit te gaan. Als iemand die altijd al van racketsporten zoals squash en tennis heeft gehouden, werd padel zijn nieuwe passie voor de komende jaren.

Gevraagd naar zijn favoriete teamgenoot, noemt Clerc Greg Lamboley, zijn voormalige kamergenoot gedurende 15 jaar tijdens zijn rugbycarrière. Hoewel Lamboley vaker speelt dan Clerc, staat het idee om hun rugbypartnerschap nieuw leven in te blazen in het padel beiden aan. Met een sterke band en samenhang tussen hen, brengt samen spelen niet alleen vreugde, maar stelt het hen ook in staat om hun vriendschap te onderhouden ondanks drukke schema’s. Via sport kunnen ze elkaar blijven ontmoeten en genieten van elkaars gezelschap.

Wedstrijd tegen komiek Cartman

Vincent Clerc praat ook over de wedstrijd tegen komiek Cartman. Met humor verklaart Clerc dat hij ernaar streeft om Cartman te verslaan, die een vergelijkbaar vaardigheidsniveau heeft als hij, en de wedstrijd te eindigen met een 0-overwinning voor de komiek. In de daadwerkelijke wedstrijd wonnen Clerc en Jerome Fernandez met 6-0 van Cartman en Florent Dasque, maar het is vermeldenswaard dat de komiek nog steeds een wedstrijd wist te winnen.

Passie voor padel

De passie van Vincent Clerc voor padel is duidelijk te zien in zijn woorden en daden. Met het vinden van een leuke activiteit waarmee hij snel vooruitgang kan boeken terwijl hij geniet van het gezelschap van vrienden en voormalige teamgenoten, heeft Clerc padel omarmd als een deel van zijn leven na het rugby. Met zijn vaardigheid en liefde voor de sport zal het spannend zijn om te zien hoe hij de komende jaren blijft uitblinken in de wereld van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent