Verrassende overwinning voor Franse padelrolstoelspelers op het Open Pyrénées Padel-toernooi

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Padelclubs

Op het Open Pyrénées Padel-toernooi, een P250-toernooi dat plaatsvond in Tarbes, vond een verrassende wending plaats. Twee Franse padel-rolstoelspelers, Dorian Navarro uit Nice en Sébastien Husser uit Alsace, leverden een indrukwekkende prestatie. Het toernooi bracht 11 teams samen, waaronder drie van de beste Spaanse duo’s, met name de Spaanse nummer 1-speler, Edorta De Anta, en nummer 7-speler, Iñaki Ramperez, die eerder de gouden medaille hadden gewonnen op het eerste wereldkampioenschap padel-rolstoel in Madrid. Navarro en Husser, die de bronzen medaille uit Madrid hadden meegebracht, stonden in de halve finale in Tarbes tegenover deze geduchte Spaanse tegenstanders. Ondanks dat ze de underdogs waren, toonden het Franse duo geen tekenen van intimidatie. Na een achterstand van 4/7 wisten ze zich te herpakken en wonnen ze maar liefst vijf opeenvolgende games om een overwinning van 9/7 veilig te stellen. “We waren super blij,” aldus Sébastien Husser, terugkijkend op hun triomf. Het niveau van het spel was uitzonderlijk en hun tactische uitvoering was foutloos. Hun vermogen om zich aan hun strategie te houden was prijzenswaardig en droeg bij aan hun onverwachte overwinning.

Na hun overwinning op het Spaanse nummer 1-duo, gingen Navarro en Husser met hoge verwachtingen de finale in. Hun tegenstanders, Aitor Elorduy (Spaanse nummer 17) en Ryan Gony (nummer 48), bleken echter geduchte tegenstanders te zijn. Eerder die ochtend hadden Husser en Navarro in de groepsfase nipt verloren van Elorduy en Gony. Ondanks dat ze niet bekend waren met hun tegenstanders, gaf Husser toe dat ze op de hoogte waren van hun sterke kwaliteiten. Helaas kwam het Franse duo tekort, zowel fysiek als mentaal, in de finale. Elorduy en Gony verhoogden hun spel en profiteerden van de analyse die ze tussen de twee wedstrijden hadden gedaan. Als gevolg hiervan verloren Navarro en Husser de finale met 9/4. Ondanks de lichte teleurstelling erkende Husser dat ze een geweldig toernooi hadden gehad, dat uitstekend georganiseerd was door Jean-Michel Barta, die goed voor de spelers had gezorgd. Met name hun overwinningen op top Spaanse spelers zoals Edorta en Iñaki bieden extra motivatie voor de toekomst. De prestaties van het Franse duo op het toernooi zullen zeker gespreksstof opleveren in Spanje, waar ze al nauwlettend worden gevolgd. Husser voegde er lachend aan toe: “Ik word een beetje de plaag van Edorta, die ik twee keer heb verslagen in twee wedstrijden! Dus ik ben nog ongeslagen tegen hem in een officiële wedstrijd (lacht).”

Jean-Michel Barta, een van de organisatoren, toonde zich tevreden met het grote succes van het evenement en merkte op dat het de eerste keer was dat zoiets in Tarbes werd gehouden, met zowel Franse als Spaanse spelers en een groot publiek. Hij bedankte de sponsors, Cupra Eden Auto Tarbes, Abeille Assurance (Christian Pomé), de Occitanie Tennis League, het Departementaal Tenniscomité en de Occitanie Regio, die het evenement mogelijk maakten. Barta kijkt reikhalzend uit naar de tweede editie van het toernooi in 2024.

Vooruitkijkend zullen de beste Franse padel-rolstoelspelers op 2 en 3 december samenkomen bij 4Padel in Mulhouse voor de Masters aan het einde van het seizoen. Dit P250 rolstoeltoernooi brengt de acht beste Franse duo’s bij elkaar, parallel met een P100 toernooi voor spelers zonder een beperking. De aanstaande Masters bieden ongetwijfeld een nieuwe kans voor Navarro, Husser en hun landgenoten om hun vaardigheden te tonen en het op te nemen tegen de besten in hun land.

De opmerkelijke prestatie van Dorian Navarro en Sébastien Husser in het verslaan van het Spaanse nummer 1-duo op het Open Pyrénées Padel-toernooi benadrukt de groeiende bekwaamheid van Franse padel-rolstoelspelers. Hun opmerkelijke overwinning getuigt van hun toewijding, vaardigheden en vermogen om onder druk te presteren. Terwijl ze blijven uitblinken in de sport, zullen hun prestaties ongetwijfeld toekomstige generaties Franse padel-rolstoelspelers inspireren om te streven naar grootsheid op internationaal niveau.

Products You May Like

Articles You May Like

De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast
De Evoluerende Rivaliteit tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka
De opkomst van Frans paddle tennis in het FIP RISE Bourg-en-Bresse toernooi
Novak Djokovic bekritiseert gedrag van supporters tijdens Davis Cup-wedstrijd tegen Groot-Brittannië
Een onverwachte aardbeving in het World Padel Tour-toernooi in Mexico