Venus Williams: “Greet Minnen kan misschien nummer 1 worden.”

Tennis Nieuws, US Open, WTA

Venus Williams beweert dat de Amerikaanse Open-kwalificant Greet Minnen misschien wel nummer 1 kan worden, nadat ze een duidelijke nederlaag tegen de Belg leed. Williams werd met 6-1 6-1 verslagen door Minnen in slechts een uur en 15 minuten, en staat nu voor haar derde opeenvolgende nederlaag in de eerste ronde op haar thuistoernooi. Desondanks was de zevenvoudig kampioen van het enkelspel in de Grand Slam vol lof over haar tegenstander, die op de 97e plaats staat: “Ik moet mijn tegenstander echt credits geven. Ik bedoel, er was geen enkele bal die ze niet kon slaan. Zelfs als ik echt geweldige slagen maakte, sloeg ze gewoon een winner of een dropshot.” Williams ging verder: “Ik denk niet dat ik slecht heb gespeeld. Het was gewoon een van die dagen waarop het pech was. Ik moet haar echt credits geven. Het was gewoon ongelooflijk, eerlijk gezegd. Ik bedoel, als ze zo kan spelen, kun je je voorstellen dat ze in de top 10 kan staan of misschien zelfs nummer 1 kan worden of een Grand Slam wint, zoiets, als ze op dit niveau kan spelen.”

Er waren zorgen over de 43-jarige Williams nadat ze zich vorige week terugtrok uit het WTA 250-toernooi in Cleveland vanwege een knieblessure. Ze bedankte haar artsen dat ze haar in staat stelden voor de 24e keer in New York te kunnen spelen. “Ik was erg blij om hier te zijn (op de US Open). Toen ik me moest terugtrekken uit Cleveland, wist ik niet zeker of ik hier kon zijn,” legde Williams uit. Ze vervolgde: “Ik moet mijn artsen echt bedanken dat ze me hier hebben geholpen te komen. Dat op zich was een zegen. Ik speel hier graag. Ik heb alles gegeven. Ik sloeg een aantal geweldige slagen, maar zij had enkele ongelooflijke antwoorden daarop. Ik wou dat ik beter voorbereid had kunnen zijn.”

Williams werd tijdens de persconferentie gevraagd naar haar plannen voor de rest van het jaar wat betreft het spelen van wedstrijden, en ze heeft het spelen van meer toernooien niet uitgesloten. “Normaal gesproken speel ik na de US Open al een aantal jaar niet meer. Dit jaar zou ik dat misschien heroverwegen, omdat mijn jaar niet verliep zoals ik dacht”, onthulde Williams. “Ik kreeg echt goede momentum richting Wimbledon. Die valpartij heeft mijn zomer echt verstoord. Ik weet het niet. Misschien wel. Maar ik weet nog niet wat ik deze herfst ga doen. Het is zeker te vroeg om te zeggen.”

Venus Williams speelde vorig jaar slechts vier wedstrijden, maar begon het seizoen van 2023 met de intentie om deel te nemen aan de Australian Open. Een hamstringblessure zorgde er echter voor dat ze het eerste grote toernooi van het jaar moest missen en pas in juni terugkeerde tijdens het grasseizoen. Dit is hoe ze het afgelopen jaar heeft gepresteerd:
Win-verliesrecord: 3-7 (30%)
Auckland (WTA 250)
Eerste ronde – Versloeg Katie Volynets, 7-6(4) 6-2
Tweede ronde – Verloor van Lin Zhu, 6-3 2-6 5-7
Hertogenbosch (WTA 250)
Eerste ronde – Verloor van Celine Naef, 6-3 5(3)-7 2-6
Birmingham (WTA 250)
Eerste ronde – Versloeg Camila Giorgi, 7-6(5) 4-6 7-6(6)
Tweede ronde – Verloor van Jelena Ostapenko, 3-6 7-5 3-6
Wimbledon (Grand Slam)
Eerste ronde – Verloor van Elina Svitolina, 4-6 3-6
Montreal (WTA 1000)
Eerste ronde – Verloor van Madison Keys, 2-6 5-7
Cincinnati (WTA 1000)
Eerste ronde – Versloeg Veronika Kudermetova, 6-4 7-5
Tweede ronde – Verloor van Qinwen Zheng, 6-1 2-6 1-6
US Open (Grand Slam)
Eerste ronde – Verloor van Greet Minnen, 1-6 1-6

Products You May Like

Articles You May Like

De opkomst van Padel op het eiland Reunion
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Andy Roddick Noemt Djokovic als de Beste Tennisser Ooit
My Experience with Padel: A Unique and Growing Sport