Valentin Porte deelt zijn liefde voor padel en de invloeden van handbal

Interviews, Padel Nieuws

Professioneel handbalspeler Valentin Porte deelt zijn liefde voor padel en reflecteert op hoe zijn achtergrond in handbal invloed heeft op zijn ervaring in deze racketsport.

Aanpassing

Als linkshandige speler in handbal moet Porte zich aanpassen aan zijn rechterhand in padel. Hoewel hij gelooft dat dit zijn voortgang belemmert, blijft hij vastbesloten om te concurreren en de ranglijsten te beklimmen.

Ondanks zijn drukke schema erkent Porte dat het nemen van lessen zijn techniek en begrip van het spel ten goede zou komen. Hij waardeert echter de kameraadschap en collectieve aspecten van padel en de mogelijkheid om andere spelers uit te dagen in deze unieke sport.

Het hart van Porte is verdeeld tussen verschillende clubs, beïnvloed door persoonlijke relaties en vriendschappen. Hoewel hij Palavas steunt, waar zijn vriendin speelt en waar hij veel vrienden heeft, is hij een officieel lid van de club Hauts de Nîmes. Onderhandelingen zijn gaande met Palavas, waardoor de mogelijkheid van een clubverandering in de nabije toekomst wordt verhoogd.

Ondanks zijn clubaffiliaties blijft Porte toegewijd aan padel, omdat hij actief op zoek is naar kansen om te spelen en zijn spel te verbeteren. Porte erkent dat het nemen van lessen zijn techniek en algemeen begrip van padel aanzienlijk zou verbeteren. Maar vanwege zijn drukke schema in handbal is het moeilijk om tijd te vinden voor lessen. In plaats daarvan kiest hij ervoor om games te organiseren met vrienden tijdens zijn vrije momenten.

Puttend uit zijn sportachtergrond kan Porte snel technieken en strategieën assimileren door observatie. Hij vindt inspiratie door het kijken naar toernooien en video’s en heeft zelfs twee weken training in Spanje gewijd om zijn vooruitgang te versnellen. Door deze ervaringen heeft Porte het belang van goede leraren leren waarderen bij het versnellen van de ontwikkeling van vaardigheden.

Een aspect dat opvalt voor Porte in padel, is het collectieve karakter ervan. Ondanks dat er maar twee spelers per team zijn, is communicatie en wederzijdse hulp essentieel, waarbij de dynamiek van handbal wordt weerspiegeld. Porte’s partnerschap met Rémi Desbonnet, een professionele handbalkeeper, heeft hun band versterkt en hen in staat gesteld onverwachte niveaus van concurrentie te bereiken. Door de principes van handbal toe te passen op padel hebben ze een unieke benadering van wedstrijden. Deze overdracht van vaardigheden geeft hen een voordeel en daagt andere spelers uit om hun plaats in de wereld van padel te erkennen.

Het balanceren van zijn professionele carrière in handbal met zijn passie voor padel is ongetwijfeld uitdagend voor Porte. Met een veeleisend schema gevuld met trainingen, wedstrijden en reizen is het moeilijk om tijd te vinden voor padel. Ondanks dit kan hij zich zijn rustdagen niet voorstellen zonder lichamelijke activiteit. Porte omschrijft zichzelf als hyperactief, behalve wanneer hij extreem moe is. Zijn coaches verbieden hem niet strikt om andere sporten te spelen op zijn vrije dagen, zolang dit zijn prestaties in handbal niet schaadt. Hij erkent echter dat wanneer zijn vermoeidheid zijn prestaties in handbal beïnvloedt, aanpassingen nodig kunnen zijn.

Partnerschap

Hoewel Porte nog geen diagonaal spel heeft gespeeld met zijn vriendin Wendy, is het iets om in de toekomst te overwegen. Ze hebben een paar wedstrijden samen gespeeld, waarbij Porte toegeeft een licht voordeel te hebben. Hij herinnert zich echter met genegenheid dat hij een diagonaal heeft gemaakt met Alix Collombon. Ondanks vermoeidheid en na een toernooi slaagde hij erin om een 6-0 overwinning te behalen. Deze ervaring benadrukt de competitiviteit en het potentieel voor spannende wedstrijden in padel.

Passie en toewijding

De liefde van Valentin Porte voor padel komt voort uit zijn achtergrond in handbal en zijn diepe waardering voor het collectieve aspect van beide sporten. Ondanks de uitdagingen van het balanceren van zijn professionele carrière en zijn passie voor padel, blijft hij vastbesloten om vooruitgang te boeken en te concurreren. Porte erkent de waarde van lessen, vaardigheidsoverdracht en de steun van zijn partner in zijn streven naar uitmuntendheid in deze racketsport.

Products You May Like

Articles You May Like

Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players