Uitdagende dag voor Franse spelers op Greenweez Paris Major 2023

Padel Nieuws, Premier Padel

Products You May Like

De tweede dag van de Greenweez Paris Major 2023 bleek een uitdagende te zijn voor de Franse spelers. Van de 10 Franse deelnemers die ’s ochtends het veld betraden, wist alleen Léa Godallier verder te komen in het toernooi op Roland-Garros.

Max Moreau en Mauro Salandro hadden een moeilijke start van hun dag toen ze het opnamen tegen het Spaanse duo Jimenez Casa en Hernandez Quesada in een kwalificatiefinale. Ondanks veerkracht te hebben getoond en de tweede set te hebben gewonnen, verloor het Franse duo in drie sets met een eindstand van 6/1, 4/6, 6/1. Het was een teleurstellend resultaat voor Moreau en Salandro, die hoopten zich te kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Major Parisien.

Wendy Barsotti en Elodie Invernon, ontvangers van een wildcard voor het hoofdtoernooi van de Greenweez Paris Major, leverden een bewonderenswaardige strijd. Helaas werden ze overtroffen door het Spaanse duo Fassio/Rodriguez Abajo, die de wedstrijd in straight sets wonnen met een score van 6/3, 6/3. Barsotti en Invernon toonden vastberadenheid, maar het was niet genoeg om een overwinning te behalen.

Een andere nederlaag met dezelfde score werd genoteerd door het Frans-Braziliaanse duo Jérémy Scatena en Francisco Gomes, tegen Icardo en Moya. Scatena had eerder gewaarschuwd dat het tegenstand bieden aan Jesus Moya wanneer hij in goede vorm is een uitdaging is. Helaas hield deze bewering stand, aangezien Scatena en Gomes een nederlaag leden met een eindstand van 6/3, 6/3 op de Philippe-Chatrier-baan.

Adrien Maigret en Jérôme Inzerillo beleefden de meest hartverscheurende nederlaag van de dag. Ondanks een matchpunt in hun voordeel bij 5/3 30/40 in de derde set, slaagden ze er niet in om dit om te zetten in een overwinning. Tegen Adria Mercadal en Ruben Rivera verloren Maigret en Inzerillo in een spannende wedstrijd die eindigde in een tiebreak, met een eindstand van 6/4, 6/7, 7/6.

Bastien Blanqué en Dylan Guichard slaagden er niet in om voor een verrassing te zorgen tegen het Spaanse duo Zapata/Sans. Van begin tot eind worstelde het Franse duo om controle over het spel te krijgen, wat resulteerde in een straight-set verlies met een eindstand van 6/3, 6/1.

Ondanks een veelbelovende start van hun wedstrijd en het winnen van de eerste set tegen het Hispano-Chileense duo Valdes/Sanchez, kwamen Thomas Leygue en Ferran Insa uiteindelijk tekort. In een achtbaan van een wedstrijd verloren ze in drie sets met een eindstand van 4/6, 6/4, 6/2.

Temidden van de teleurstellende resultaten voor de Franse spelers wisten Léa Godallier en Eli Amatriain een overwinning te behalen. Ze versloegen het Spaanse duo Blanco/Rojo/Gomez Rivas in straight sets met een score van 7/6, 6/3. Dit positieve nieuws stelde hen in staat om door te gaan naar de tweede ronde van het hoofdtoernooi, waar ze zich zouden aansluiten bij Alix Collombon en Lorena Rufo, die een bye hadden gekregen voor de eerste ronde.

Met hun overwinning verdienden Léa Godallier en Eli Amatriain een rustdag voor hun volgende wedstrijd. Deze pauze biedt hen de mogelijkheid om uit te rusten, te strategiseren en zich voor te bereiden op de uitdagingen die hen te wachten staan in de Greenweez Paris Major 2023. Ondoubtedly zullen de Franse spelers ernaar streven om zich te herstellen van hun teleurstellende resultaten en hun vaardigheden te tonen in de komende wedstrijden.

Products You May Like

Articles You May Like

Vacature voor een ervaren padel coach bij South Padel
Alles wat je moet weten over de Oostenrijkse Open
Journalist Daniel Riolo roept op tot aftreden van Didier Deschamps na nederlaag Frankrijk op Euro 2024
Gemengde resultaten voor Franse spelers op FIP Platinum Sardegna
Rafael Nadal’s onzekerheid over deelname aan de US Open