Tweede Internationale Toernooi van Padel-Armstoel

Padel Nieuws

Als het gaat om competitieve sporten, wordt inclusiviteit vaak over het hoofd gezien. Het 2e Internationale Toernooi van Padel-Armstoel in Frankrijk heeft echter als doel om dit verhaal te veranderen. Met 20 internationale spelers, waaronder de top drie van de wereld en een viervoudig paralympisch medaillewinnaar, zal dit toernooi de grenzen herdefiniëren van wat mogelijk is op het gebied van inclusieve sport.

De deelnemers aan dit prestigieuze toernooi komen uit verschillende landen, zoals België, Nederland, Spanje en natuurlijk Frankrijk. Onder hen bevinden zich de drie beste spelers ter wereld, allen afkomstig uit Spanje. Een opvallende concurrent is Robin Ammerlaan, een viervoudig paralympisch medaillewinnaar in rolstoeltennis, die Nederland zal vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er vijf spelers uit Frankrijk die in de top 10 staan van padel-armstoel spelers.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de inclusieve expositiewedstrijd, die als doel heeft de kloof tussen padel-armstoel spelers en spelers zonder beperking te overbruggen. Deze wedstrijd zal bekende persoonlijkheden uit de padel-armstoel gemeenschap bevatten, waaronder Edorta De Anta en Sébastien Husser Walter. Wat deze expositiewedstrijd uniek maakt, is de aanwezigheid van “valide” spelers, Cyril Hanouna en Mélissa Martin. Cyril Hanouna, de sponsor van het evenement, zal samenwerken met De Anta, de nummer één van de wereld in padel-armstoel. Het duo zal het opnemen tegen Mélissa Martin, die behoort tot de top 10 “valide” Franse spelers, en haar partner Sébastien Husser Walter, de nummer vier van Frankrijk in padel-armstoel.

Dit toernooi, dat plaatsvindt van 29 augustus tot 1 september, biedt een zeldzame kans voor het publiek om de sport padel-armstoel op het hoogste niveau te aanschouwen. Toeschouwers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheid en atletiek van deze uitzonderlijke atleten te waarderen. Bovendien zijn er mogelijkheden voor het publiek om de sport zelf uit te proberen. Na de expositiewedstrijd worden bezoekers uitgenodigd om padel uit te proberen en spannende wedstrijden tussen padel-armstoel en rolstoelspelers bij te wonen.

Het toernooi beslaat vier dagen vol spannende wedstrijden en felle rivaliteit. Op woensdag en donderdag vinden de wedstrijden plaats van 9.00 uur tot 18.00 uur, wat fans een dag vol actie biedt. De halve finales, naar verwachting een boeiende showcase van talent en vastberadenheid, vinden plaats rond 17.00 uur op donderdag. De finale, het hoogtepunt van een hele week intensieve competitie, staat gepland voor 12.00 uur op vrijdag 1 september.

Het 2e Internationale Toernooi van Padel-Armstoel is niet alleen een evenement, maar ook een bewijs van de kracht van inclusiviteit in de sportwereld. Dit toernooi toont de immense vaardigheid en talent van padel-armstoel atleten, terwijl het ook barrières doorbreekt en kansen creëert voor dialoog en begrip tussen verschillende secties van de sportgemeenschap. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, markeer dan je kalender voor dit uitzonderlijke evenement.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales