Tweede editie van Padel Trend Expo trekt grote internationale menigte

Padel Nieuws

Products You May Like

De tweede editie van Padel Trend Expo vond plaats in het Allianz MiCo en markeerde het eerste grote internationale evenement dat gewijd is aan de padelgemeenschap en -industrie. Dit jaar kende het evenement een opmerkelijke opkomst met meer dan 22.000 deelnemers in drie dagen. In vergelijking met de vorige editie betekent dit een verbazingwekkende toename van 400%. Georganiseerd door Next Group, een geïntegreerd communicatiebureau, in samenwerking met de Italiaanse Tennis- en Voetbalfederatie Padel, toonde het evenement de Davis Cup op zijn stand, wat de aandacht van het publiek trok. Dankzij de steun van de stad Milaan kende deze “beurs” van padel ook significante cijfers voor deze editie, waaronder een stijging van 20% in de verkoop van stands en een stijging van 28% in de aanwezigheid van nationale en internationale merken. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan het succes van Padel Trend Expo was de diversiteit van het programma.

Het evenement presenteerde prestigieuze internationale padelacademies zoals M3 Padel Academy, Sanyo Academy, Cepac Padel Academy, PadelMBA, Rapha Nadal Academy, Royal Padel Academy, SPH en MVM. Naast deze academies verleenden topspelers zoals Pablo Lima, Mati Diaz en Mike Yanguas hun aanwezigheid aan de show. Het evenement trok ook persoonlijkheden uit verschillende vakgebieden aan, waaronder film, entertainment, radio, televisie, muziek, mode, evenals voormalige sterren uit voetbal, tennis, basketbal, volleybal en rugby.

Pickleball, de populaire racketsport, was een groot succes op de expo en trok veel nieuwsgierige en gepassioneerde individuen naar de banen. De banen waren maar liefst 10 uur per dag bezet. Daarnaast vonden er belangrijke conferenties plaats op de eerste verdieping van de hal, waaronder de Nationale Traumaconferentie over padel en discussies over de club van de toekomst. Tentoonstellingswedstrijden droegen bij aan de opwinding van het evenement, met gerenommeerde atleten en beroemdheden. Zibi Boniek, Demetrio Albertini en Esteban Cambiasso demonstreerden onder andere hun vaardigheden op het veld. Sterren uit de tenniswereld zoals Flavia Pennetta en Roberta Vinci namen ook deel aan deze wedstrijden.

De Italiaanse Tennisfederatie en padel speelden een belangrijke rol tijdens het evenement, waarbij de legendarische Davis Cup werd tentoongesteld en diverse activiteiten werden georganiseerd. Opvallend was de speciale aandacht van de federatie voor inclusie, met de focus op het Wheelchair-project. Het evenement was ook gastheer van de finale van de Inclusive Padel Tour, een evenement speciaal gereserveerd voor spelers met motorische beperkingen. Het Italiaanse duo, Enrico Rescaldina en Cristian Scandroglio, kwamen als winnaars uit de bus in dit inclusieve toernooi.

Padel Trend Expo trok bezoekers van over de hele wereld, waarbij veel deelnemers uit Engeland, Frankrijk, Zweden, de Verenigde Staten en China kwamen. Het evenement diende als platform om mensen samen te brengen en de sport padel te vieren. Het succes van de tweede editie heeft de organisatoren enthousiast en gemotiveerd achtergelaten om in de toekomst te blijven verbeteren en uitbreiden. Luigi Spera, de algemeen directeur, toonde zijn dankbaarheid aan het publiek, exposanten, sponsors, FITP (Italiaanse Tennis- en Voetbalfederatie Padel) en de stad Milaan voor hun steun en begrip van de geest van het evenement. Het succes van Padel Trend Expo toont de groeiende populariteit en passie voor padel aan. Met een opmerkelijke opkomst, divers programma en inclusieve initiatieven heeft het evenement zich gevestigd als een belangrijk internationaal platform voor de gemeenschap en industrie. Terwijl de padelgemeenschap blijft groeien, spelen evenementen zoals Padel Trend Expo een cruciale rol in het samenbrengen van enthousiastelingen, spelers en professionals uit de industrie om de sport te vieren en de groei ervan te bevorderen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor padel en het succes van Padel Trend Expo is hiervan een getuigenis.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende halve finales van het Bordeaux P2-toernooi
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes