Tweede editie van de Greenweez Paris Major Premier Padel

Padel Nieuws, Premier Padel

De tweede editie van de Greenweez Paris Major Premier Padel, gehouden in Roland-Garros, is op zondag succesvol afgesloten. De cijfers spreken voor zich – maar liefst 37.000 toeschouwers bezochten de Parisian Major, wat een ongelooflijke stijging van 50% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze toename in aanwezigheid laat duidelijk de groeiende populariteit en het aantrekkingskracht van padel zien onder sportliefhebbers.

Spannende Competitie met 134 Gespeelde Wedstrijden

Gedurende de 8-daagse competitie werden in totaal 134 wedstrijden gespeeld, waarbij het publiek werd betoverd met indrukwekkende displays van vaardigheid en atletisch vermogen. De halve finales op zaterdag 9 september en de finales op zondag 10 september trokken meer dan 8.000 toeschouwers per dag aan, wat de elektrische sfeer rondom het evenement versterkte. Het Greenweez Paris Major 2023 ontving enorme steun van zijn partners, met 12 bedrijven die het toernooi sponsorde. Met name Alpine, Veolia, Fun Radio, ISDIN en Forest Hill maakte hun eerste verschijning als sponsor, wat bijdroeg aan het succes van het evenement.

Een opmerkelijk aspect van de Greenweez Paris Major is de inzet voor gendergelijkheid. Het toernooi verdeelde meer dan een miljoen euro aan prijzengeld, waarbij gelijke beloningen werden gegarandeerd voor mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Deze benadering sluit aan bij de inclusieve waarden die worden bevorderd door de Franse Tennis Federatie (FFT), die actief de ontwikkeling van padel in Frankrijk ondersteunt.

Opkomst van Padel in Frankrijk

De groeiende enthousiasme voor padel is duidelijk te zien aan de aanzienlijke toename van het aantal beoefenaars. Frankrijk heeft een stijging meegemaakt van het aantal padelspelers, met een verbazingwekkende stijging van 260.000 in 2018 naar 400.000 in 2023. Bovendien hebben nu 37.000 mensen een padellicentie, wat de groei en aantrekkingskracht van de sport benadrukt. Momenteel zijn er 1.186 padelbanen verspreid over 637 clubs en privéstructuren in het hele land.

Gilles Moretton, president van de FFT, heeft zijn vreugde en opwinding geuit over het succes van de Greenweez Paris Major. Hij benadrukte de rol van het toernooi bij het promoten van padel, een opwindende en veeleisende sport waar elite spelers hun vaardigheden hebben getoond. De FFT streeft niet alleen naar verdere ontwikkeling van de discipline door de bouw van meer banen en hoogstaande competities, maar ook naar het aanmoedigen van een grotere vrouwelijke participatie in de sport. Deze toewijding aan inclusiviteit en groei onderstreept de toewijding van de federatie om een bloeiende padelgemeenschap in Frankrijk te bevorderen.

De tweede editie van de Greenweez Paris Major Premier Padel heeft een uitzonderlijke toernooi-ervaring geleverd. Met een recordaantal aanwezigen, indrukwekkende sponsorondersteuning en toewijding aan gelijkheid, blijft dit grote evenement de status van padel als een spannende en populaire sport in Frankrijk versterken.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz streeft naar Olympische Spelen in Tokio 2024
De opkomst van Holger Rune: Een nieuw tijdperk in het Deense tennis
Rafael Nadal kondigt terugkeer aan naar ATP Tour
Miguel Lamperti en Jose Jimenez ondergaan kwalificatieronde in Premier Padel Milano
Teleurstelling voor Alayeto-zusjes in World Padel Tour Mexico Open