Triomf van Gemma Triay en Marta Ortega in de finale van de WPT Minorca Open

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

De finale van de WPT Minorca Open zou sowieso een emotionele aangelegenheid worden, ongeacht de uitkomst. Aan de ene kant speelde Gemma Triay voor haar thuispubliek, met als doel om een opmerkelijke derde opeenvolgende titel te behalen. Aan de andere kant betrad Paula Josemaria, nog steeds in rouw na het verlies van haar oma eerder op de dag, huilend de baan. Na een zinderende wedstrijd van 2 uur en 52 minuten kwamen de nummer twee van de wereld als kampioenen uit de bus met een score van 6/4 4/6 6/4. Deze overwinning markeerde hun tweede titel van het seizoen, na hun triomf op de Premier Padel in Rome. Bovendien vierde Gemma Triay haar derde opeenvolgende titel op haar thuisgrond in Menorca.

Beide teams hadden moeilijkheden aan het begin van de wedstrijd, vooral het nummer één duo ter wereld dat diep getroffen was door de tragedie die Paula Josemaria’s familie was overkomen. Paula slaagde er echter in haar emoties te overwinnen en goed te spelen. Het was Ariana Sanchez die moeite had om haar gevoelens onder controle te houden, met drie opeenvolgende fouten in haar servicegame en het weggeven van de break aan Gemma Triay en Marta Ortega. Gedurende de volgende drie servicegames kregen Paula en Ari zes kansen om hun tegenstanders te breken. Ondanks hun inspanningen speelden Gemma en Marta strak en toonden ze superieure controle tijdens cruciale punten, waardoor ze hun voorsprong op het scorebord konden behouden. Als gevolg daarvan pakten ze de eerste set met een score van 6/4. Dit was de eerste keer sinds Parijs dat Paula en Ari een set verloren.

Aan het begin van de tweede set werden Paula en Ariana opnieuw gebroken. Deze keer benutten ze echter hun breekpuntkans en zetten deze succesvol om na acht gemiste kansen in de vorige set. Het nummer één duo ter wereld leek hun ritme te vinden en speelde zelfverzekerder. Ze namen een voorsprong van 4/1, wat de eerste keer was dat ze de controle hadden tijdens de wedstrijd. Toch weigerden Gemma en Marta zich gemakkelijk gewonnen te geven. Ze vochten terug van 5/1 naar 5/4, waarbij ze onderweg vier setpunten redden. Paula en Ari hadden vier breekpuntkansen om de set te verzegelen, en ze slaagden erin bij hun eerste poging. Ondanks deze tegenslag toonden Gemma en Marta hun veerkracht door hun tegenstanders opnieuw te breken. Hun vermogen om kalm te blijven tijdens cruciale momenten stelde hen in staat om de leiding te nemen in de wedstrijd.

Naarmate de wedstrijd vorderde, bleven Gemma en Marta hun dominantie tonen tijdens belangrijke punten. Ze stonden op een dominante positie met een voorsprong van 5/3 en hadden nog maar één game nodig om de overwinning veilig te stellen. Paula en Ariana kregen vier kansen om terug te breken en de score gelijk te maken, maar Marta’s uitzonderlijke verdedigende vaardigheden weerhielden hen ervan dit te doen. Het nummer twee duo van de wereld bleef vastberaden en gefocust op hun doel om kampioen te worden. In een intense finale die toeschouwers op het puntje van hun stoel hield tot de laatste bal, kwamen Gemma Triay en Marta Ortega triomfantelijk uit de strijd. Ze doorstonden de druk en hielden stand, waardoor Paula en Ariana geen twee kansen meer kregen om gelijk te maken. Het was een passend einde van een wedstrijd vol spanning en emotie, waarbij er geen twijfel bestond dat Gemma en Marta de verdiende kampioenen waren. De WPT Minorca Open toonde de ongelooflijke vaardigheid en veerkracht van deze professionele padelspelers. De finalewedstrijd tussen Gemma Triay en Marta Ortega tegen Paula Josemaria en Ariana Sanchez was een achtbaan van emoties en toonde de ware spirit van competitie. De overwinning van Gemma en Marta voegde niet alleen toe aan hun indrukwekkende staat van dienst, maar benadrukte ook de triomf van de menselijke geest in het licht van tegenspoed.

Products You May Like

Articles You May Like

De Davis Cup heeft een dringende behoefte aan verandering
Andrey Rublev: Een Opmerkelijk Jaar Vol Successen en Uitdagingen
Rafael Nadal’s Kansen op Grand Slam Succes in 2024
Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel
De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast