Topspelers reflecteren op de uitdagende Premier Padel-seizoen

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

De Premier Padel Mendoza P1 gonst van opwinding, nu de topspelers in de sport samenkomen om hun vaardigheden te laten zien. Onder hen nam Fernando Belasteguin, ook wel bekend als de “Baas”, de gelegenheid te baat om terug te kijken op het veeleisende seizoen en in te gaan op de klachten van medespelers over het overvolle toernooischema.

Belasteguin benadrukte dat ze, toen ze aan het begin van 2022 de uitdaging van de Premier Padel aangingen, zich goed bewust waren van de twee intense jaren die voor hen lagen. Het combineren van zowel de contractuele verplichtingen van de World Padel Tour (WPT) als de Premier toernooien tijdens hun rustweken was zeker geen eenvoudige taak. Hij gaf echter aan dat deze inspanning essentieel is voor de vooruitgang van het padelberoep.

De ervaren speler erkende dat het spelen van dertig toernooien per jaar, met name op zijn leeftijd, een flinke toewijding is. Desalniettemin benadrukte hij het belang van consistentie en trouw blijven aan zijn beslissingen. Belasteguin gaf openlijk toe dat tijdens het recente toernooi in Malaga zijn belangrijkste focus lag op het vermijden van blessures om zijn deelname in Mendoza te waarborgen. Hij erkende ook dat bepaalde toernooien een groter belang hebben vanwege de punten die ze bieden en de locaties waar ze worden gehouden.

Tussen de regels door wordt het duidelijk dat Belasteguin prioriteit geeft aan de Premier Padel toernooien, die waarschijnlijk degenen zullen zijn die het komende seizoen vorm zullen geven. Gezien het feit dat sommige spelers hun contracten bij de WPT niet hebben verlengd, lijkt het erop dat het circuit dat wordt ondersteund door Estrella Damm zijn laatste momenten beleeft.

Hoewel het Premier Padel-seizoen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt, blijft Fernando Belasteguin toegewijd aan het realiseren van het potentieel van de sport. Hij erkent het veeleisende schema, maar benadrukt de behoefte aan veerkracht en doorzettingsvermogen. Terwijl spelers blijven navigeren door deze omstandigheden, is het cruciaal om het belang van deze toernooien voor de toekomst van professioneel padel te erkennen.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende kwartfinales bij het FIP Platinum Sardegna-toernooi
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster op weg naar grootsheid
Exciting Tennis Tournaments Around the Globe
PadelShot ontvangt bijna €5M financiering voor uitbreiding in Frankrijk
De Opkomst van Padel in Sardinië