Top Padelspeler Benjamin Tison uit Frankrijk blikt terug op teleurstelling na nederlaag in het Greenweez Paris Major

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

In een recent interview uit Benjamin Tison, de top-ranked padelspeler uit Frankrijk, zijn teleurstelling na een zware nederlaag samen met zijn partner Victor Mena in het Greenweez Paris Major. Tison deelt zijn gedachten over een wedstrijd die ze overtuigend hadden moeten winnen. Het Franse duo had een formidabele voorsprong van 5/2 met een dubbele break in de eerste set, maar hun tegenstanders maakten een comeback, waardoor het momentum van de wedstrijd veranderde. Ondanks het winnen van de tweede set met 6/3, geeft Tison toe dat er gemiste kansen waren die de overwinning hadden kunnen verzegelen. Het was echter in de derde set waar hun conditie begon af te nemen, wat uiteindelijk leidde tot hun nederlaag.

Tison onthulde dat als het niet voor de aanstaande Franse kampioenschappen was geweest, hij niet aan het toernooi had deelgenomen vanwege een polsblessure die hij slechts tien dagen eerder had opgelopen. Na het innemen van sterke ontstekingsremmers, denkt Tison na over de impact van zijn blessure tijdens de wedstrijd, waarbij hij met name aan het einde een daling van energie voelde. De fysiek veeleisende aard van het spel, met intense en langdurige rallies, begon zijn tol te eisen op Tison’s algemene prestaties. Zijn partner, Mena, had ook moeilijkheden, aangezien hun tegenstanders werden begeleid door hun coach van Mena’s eigen academie in Madrid. Desalniettemin beweert Tison dat ze, ondanks de uitdagende omstandigheden, talloze kansen hadden om de wedstrijd te winnen.

Hoewel de wedstrijd tegen hoger gerangschikte spelers zeker een clash was die hun mogelijkheden in de schijnwerpers zette, bekent Tison dat hij het geen positieve prestatie vindt vanwege de uitkomst. De bittere teleurstelling komt voort uit het feit dat de overwinning binnen handbereik lag maar wegglipte. Tison, bekend om zijn expressieve karakter, erkent zijn rigoureuze aanpak van het spel, waarbij hij zichzelf en zijn partner voortdurend pusht om beter te presteren. Hij benadrukt dat Mena, als jongere speler, moeilijke tijden heeft overwonnen en hun onderlinge begrip op de baan sterk is. Tison handhaaft zijn hoge verwachtingen van zichzelf en streeft altijd naar verbetering.

De Franse kampioenschappen en herstel

Vooruitkijkend had Tison oorspronkelijk gepland om deel te nemen aan de WPT in Madrid. Met zijn aanhoudende blessureproblemen heeft hij echter moeten accepteren dat dit niet mogelijk zal zijn. Zijn herstel staat nu bovenaan zijn lijst, met het oog op de Franse kampioenschappen die over twee weken worden verwacht. Tison benadrukt de noodzaak om zijn gezondheid op de eerste plaats te zetten en de situatie zorgvuldig te beoordelen voordat hij zich committeert aan toekomstige toernooien. Hij begrijpt de risico’s die gepaard gaan met spelen met een langdurige blessure en is vastbesloten een weloverwogen beslissing te nemen over zijn beschikbaarheid voor de kampioenschappen. Tison blijft hoop houden dat hij kan deelnemen, zelfs als dit betekent dat hij afhankelijk is van ontstekingsremmers voor ondersteuning, maar zijn ultieme doel is om de competitie bijna op volle kracht aan te gaan, net zoals hij deed tijdens het Greenweez Paris Major, waar hij bewonderenswaardig presteerde. Toewijding en inzet zijn drijvende krachten voor Tison, terwijl hij belooft alles te geven voor de aankomende Franse kampioenschappen.

Products You May Like

Articles You May Like

Geniet van de Cinch Championships 2024 met Keith Prowse VIP-ervaringen
Novak Djokovic maakt comeback op Indian Wells na vijf jaar afwezigheid
Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?
Teleurstellende nederlaag voor Fernando Belasteguin en Lucho Capra bij Premier Padel Riyadh P1
Eerste toernooi van het seizoen Premier Padel nadert zijn hoogtepunt