Thomas Vanbauce: Een Reis in de Wereld van Padel

Padel Nieuws

In een recent interview deelde Thomas Vanbauce zijn ervaringen en reflecties op zijn reis in de wereld van padel. Van zijn eerste kennismaking met de sport tot zijn aspiraties als professionele speler, Vanbauce benadrukt de uitdagingen, groei en vriendschappen die hij onderweg heeft gevormd. Vanbauce’s padelreis begon in 2017 toen zijn vriend Dorian deMeyer hem kennis liet maken met de sport. Op zoek naar een nieuwe uitdaging na jarenlang tennis te hebben gespeeld, voelde Vanbauce een gevoel van vernieuwing toen hij de padelbaan betrad. De eerste ervaring was vreemd, maar hun plezier groeide snel, wat hen verslaafd maakte aan de sport. Terwijl Vanbauce en deMeyer bleven samen spelen, bloeide hun vriendschap zowel op als buiten de baan. Hun vroege toernooien samen werden echter getekend door verhitte discussies, wat resulteerde in periodes van stilte. Ondanks deze uitdagingen bracht hun gedeelde passie voor padel hen uiteindelijk weer samen, waarbij ze een sterke band smeedden die verder reikte dan het spel. Hun compatibiliteit als partners werd duidelijk, en Vanbauce gelooft dat hun vriendschap niet gewoon een standaardpartnerschap is, maar eerder een gelukstreffer.

In september 2022 dwong een blessure deMeyer om tijdelijk aan de kant te staan, waardoor Vanbauce partnerschap aanging met andere spelers. Deze ervaring bood Vanbauce de kans om individueel te groeien, waardoor hij zichzelf kon definiëren als een speler en zijn eigen vaardigheden op de baan kon ontwikkelen. Het was tijdens deze periode dat hij vertrouwen kreeg in zijn capaciteiten, meer verantwoordelijkheid nam in het nemen van beslissingen en zowel mentaal als tactisch zijn spel verbeterde. Gedurende de afwezigheid van deMeyer werkte Vanbauce nauw samen met Loïc The Panse, Yann Auradou en Ludovic Cancel, die elk een uniek perspectief boden en bijdroegen aan zijn ontwikkeling als speler. Met name de aanwezigheid van deMeyer werd erg gemist, maar Vanbauce erkent het voorrecht om mentorship te hebben gehad van iemand die het hogere niveau van spelen eerder had ervaren dan zij. Hun nabesprekingen zorgden voor geruststelling, zelfs bij moeilijke verliezen, en hun ongefilterde feedback hielp Vanbauce en zijn teamgenoten groeien.

Terwijl ze hun dromen nastreven, hebben Vanbauce en deMeyer hun horizon internationaal verbreed. Momenteel staan ze op de 294e plaats wereldwijd en streven ze ernaar om tegen het einde van het jaar bij de top 200 te geraken. Hun aanstaande Amerikaanse tour in november biedt een kans om waardevolle punten te verzamelen en omhoog te klimmen in de ranglijst, met als doel hogere plaatsen te beveiligen in grote toernooien. Daarnaast kijken ze uit naar de vertegenwoordiging van hun club, de Big Padel, op de Franse Teamkampioenschappen, waar ze hun tweede plaats willen verdedigen en strijden om de titel van Kampioenen van Frankrijk.

Vanbauce blikt terug op zijn individuele prestatie om geselecteerd te worden voor de voorbereidingscursus voor de Wereldkampioenschappen in Dubai, terwijl zijn partner deMeyer dat niet was. Dit bitterzoete moment bood een glimp van persoonlijk succes, maar het ontbreken van zijn vriend temperde de viering. Niettemin gaven de ervaring Vanbauce waardevolle inzichten, een comfortzone voor leren, en de mogelijkheid om zijn authentieke zelf op de baan te laten zien. Geleid door zijn persoonlijke waarden is hij gedreven om meer van zulke momenten na te streven en zijn groei als speler voort te zetten. Ondanks aspiraties en verwachtingen heeft Vanbauce geaccepteerd dat meritocratie in de sport meedogenloos kan zijn. Erkennend dat er keuzes gemaakt moeten worden, benadrukt hij het belang van integriteit en eerlijkheid in zijn eigen reis. Met een focus op persoonlijke groei en verbetering streeft hij ernaar om toernooien te betreden op basis van verdienste, minder afhankelijk te zijn van wildcards en meer te vertrouwen op zijn eigen prestaties.

Terugkijkend op zijn partnerschap met deMeyer, benadrukt Vanbauce laatstgenoemde’s sereniteit en ongelooflijke verdedigende vaardigheden. Terwijl deMeyer het publiek blijft verbazen met zijn vermogen om schijnbaar verloren punten te redden, geeft Vanbauce toe dat hij het backhand volley van zijn partner wil overnemen, omdat hij dit als een belangrijke kracht erkent. Hij geeft echter bescheiden toe dat hij zelf verbetering nodig heeft in zijn eigen houding tijdens intense momenten, omdat hij geneigd is zijn hoofd te laten zakken. Vanbauce’s reis in de wereld van padel is er een van persoonlijke groei, vriendschap en toewijding. Van de eerste vonk van nieuwsgierigheid tot aspiraties van internationaal succes, blijft hij toegewijd aan het verfijnen van zijn vaardigheden, het behalen van hogere rankings en het vertegenwoordigen van zijn club met trots. Terwijl zijn reis zich ontvouwt, is er geen twijfel dat Vanbauce de uitdagingen en vreugde zal blijven omarmen die gepaard gaan met het nastreven van een passie voor padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Alexander Zverev’s Struggle to Reach the Next Level, According to Michael Stich
De Evoluerende Rivaliteit tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka
De Davis Cup heeft een dringende behoefte aan verandering
Indrukwekkende prestatie van Jannik Sinner tegen Novak Djokovic tijdens de Davis Cup
Spaanse Prodigies Andres Fernandez Lancha en Alejandro Jerez Carnero triomferen in FIP Rise toernooi