Thomas Leygue: Passie, Erfaringen en Successen in het Padel

Interviews, Padel Nieuws

Bij het WPT Human Padel Open 2023 zat Thomas Leygue neer voor een exclusief interview met Padel Magazine. Terwijl hij terugdacht aan zijn ervaringen uit het verleden en zijn gedachten over het spel deelde, kon Leygue zijn opwinding over het lopende toernooi niet onderdrukken. Hij prees de voortreffelijke locatie en benadrukte de opmerkelijke kenmerken ervan, en merkte op dat alles goed op zijn plaats leek te zijn voor een succesvolle wedstrijd. De onberispelijke banen, gelegen in een prachtig complex, boeiden Leygue en garandeerden een ongeëvenaarde speelervaring. Volgens hem bood de locatie een uitstekende stuit en helderheid, wat bijdroeg aan de perfecte omgeving voor de spelers.

Cherished Memories

Gevraagd naar zijn meest gekoesterde herinneringen uit zijn carrière, vond Leygue het moeilijk om er slechts één te kiezen. In plaats daarvan benadrukte hij drie speciale momenten die een speciale plaats in zijn hart hebben. Het Franse kampioenschap, dat hij samen met Bastien won, sprong eruit als een ongelooflijke prestatie. Op het internationale podium lichtte Leygue op terwijl hij sprak over zijn bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen en de onvergetelijke ervaring van spelen op Roland-Garros.

Niet alle herinneringen zijn echter gevuld met vreugde. Leygue opende over zijn recente nederlaag tegen Benjamin in Zweden, waar hij een verpletterende nederlaag leed ondanks het hebben van vier wedstrijdpunten. Het was ongetwijfeld een bittere teleurstelling en een dieptepunt in zijn carrière. Maar zoals elke echte sporter weet, maken overwinningen en nederlagen deel uit van de reis en Leygue gaat door.

Liefde voor het Spel

Zijn passie voor de sport uitend, onthulde Leygue zijn favoriete toernooi – Roland-Garros. Het was op dit iconische evenement dat hij succes en een diep gevoel van voldoening ervoer. Wat zijn grootste financiële prestatie betreft, deelde Leygue vol trots zijn triomf in Mexico, waar hij een prijs van €3 won.

Bij het bespreken van het perfecte racket, onthulde Leygue dat het huidige racket dat hij gebruikt hem het beste bevalt. Beschrijvend dat zijn ideale racketvorm op een druppel water lijkt, drukte hij zijn afkeer uit voor rackets in diamant- en ronde vorm. Om de juiste balans te vinden, gaf Leygue de voorkeur aan een racket met een hard hoofd maar dat toch licht van gewicht blijft, waardoor optimale controle en wendbaarheid op de baan mogelijk zijn.

Een Zorgvuldig Vastgestelde Routine

Geen enkel detail onbekend latend, ging Leygue ook in op het onderwerp van gebroken rackets. Tot zijn verbazing had hij slechts één racket weten te breken tijdens zijn uitgebreide speelcarrière, en dat ook nog tijdens een trainingsessie. In een professionele wedstrijd bleven zijn rackets ongeschonden, een bewijs van zijn vaardigheid en controle op de baan.

De Opwinding van het Spel

Wat het spel zelf betreft, benadrukte Leygue de aspecten die hem het meest opwinden. De spectaculaire aard van de sport en de diversiteit aan slagen boeiden hem voortdurend, waardoor elke wedstrijd uniek en opwindend was. Echter, Leygue gaf wel toe dat hij de veranderingen in de speelomstandigheden tijdens toernooien een uitdaging vond, omdat ze soms sterk konden verschillen van waaraan spelers gewend waren.

Een Gedetailleerde Voormatch Routine

Terugkijkend op zijn voormatch routine, beschreef Leygue een zorgvuldig vastgesteld ritueel. Voor elke wedstrijd zou hij luisteren naar zijn favoriete album van Djadja en Dinaz, om de toon te zetten voor zijn warming-up. Daarna zou hij beginnen met mobiliteits- en spierontwakingsoefeningen, gevolgd door het aanbrengen van crème om zijn lichaam voor te bereiden op de wedstrijd. Al deze stappen samen zouden ongeveer 30 tot 40 minuten duren, ervoor zorgend dat Leygue mentaal en fysiek klaar was om de baan op te gaan.

Een Bijzondere Bezitting

Tot slot bekende Leygue zijn hechting aan zijn horloge, dat hij beschouwde als zijn favoriete bezit. Hij droeg het trouw tijdens elke wedstrijd, misschien als een geluksbrenger of herinnering aan het verstrijken van de tijd terwijl hij zich onderdompelde in de intense gevechten van de paddle-wereld.

Met passie voor de sport, een zorgvuldige routine en een dorst naar onvergetelijke ervaringen, blijft Thomas Leygue zijn stempel drukken op de wereld van paddle. Zijn toewijding, veerkracht en liefde voor het spel inspireren iedereen die hem volgt op zijn opmerkelijke reis.

Products You May Like

Articles You May Like

Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh