The Unforgettable Journey of Belinda Bencic at the US Open The Unforgettable Journey of Belinda Bencic at the US Open

Tennis Nieuws, US Open

Als er iets is wat de harten van het publiek van de US Open verovert, dan is het de geest van de underdog. New York, de stad van de underdog, waardeert spelers die de kansen trotseren en immense moed tonen op de baan. Belinda Bencic, een Zwitserse tennisser, weet dit maar al te goed. Ze betrad de baan in het Billie Jean King Center in haar ASICS Solution Speed FF2 schoenen, met het gewicht van niet alleen haar eigen verwachtingen, maar ook de erfenis van beroemde spelers als Roger Federer en Martina Hingis. Bencic’s ongelooflijke debuut op de US Open in 2014 toonde haar talent en veerkracht, waardoor ze het gepassioneerde publiek van New York voor zich won.

Bencic’s Reis bij de US Open 2014

Bencic’s reis op de US Open 2014 begon met indrukwekkende overwinningen op Yanina Wickmayer en Kurumi Nara. De echte test wachtte haar echter in de derde ronde tegen de geduchte zesde reekshoofd, Angelique Kerber. Met Kerber als gevestigde top-tienspeler en Bencic als slechts 17-jarige waren de kansen zwaar tegen de jonge Zwitserse atlete gekeerd. Ondanks de druk betrad Bencic onverschrokken de Arthur Ashe Court, het grootste podium in tennis, en verbaasde iedereen met haar uitzonderlijke prestatie.

Bencic domineerde de wedstrijd, toonde haar krachtige service en opmerkelijk consistente backhand. Ze won overtuigend met een score van 6-1, 7-5, waarbij ze bewees dat haar overwinning geen toevalstreffer was. De overwinning tegen Kerber was een surrealistisch moment voor Bencic, aangezien ze naar de spelers op Arthur Ashe Stadium had opgekeken en zichzelf nu groot tussen hen vond. Deze triomf lanceerde haar niet alleen verder in het toernooi, maar ook haar naam in de herinneringen van het publiek van New York.

Bencic’s Reis Sindsdien

Bijna tien jaar zijn verstreken sinds Bencic’s legendarische overwinning op Kerber op de US Open. In deze jaren is Bencic gestegen tot de vierde plaats op de wereldranglijst en heeft ze aanzienlijke mijlpalen bereikt, waaronder een Olympische gouden medaille. Hoewel de US Open 2014 misschien niet haar meest succesvolle Grand Slam-campagne was, blijft het een keerpunt in haar carrière.

Gedurende het huidige seizoen van de WTA Tour heeft Bencic uitstekende vorm getoond, met overwinningen in Adelaide en Abu Dhabi. Ze bereikte zelfs de finale van het prestigieuze Charleston Open. Haar Amerikaanse hardcourt-seizoen is echter niet zo succesvol geweest, met nederlagen in de halve finales van Washington en Montreal. Ondanks deze tegenslagen blijft Bencic hopen op de US Open, vooral omdat dit de enige Grand Slam is waar ze verder is gekomen dan de achtste finales.

Helaas werden haar ambities dit keer vroegtijdig onderbroken. Bencic navigeerde betrekkelijk eenvoudig door de vroege rondes, om vervolgens te worden overmeesterd door de geduchte eerste reekshoofd, Sorana Cirstea, in de achtste finales. De teleurstelling van een vroege uitschakeling bleef hangen, maar Bencic blijft vastbesloten om te blijven vechten en haar dromen op de baan na te jagen.

Tijdens haar reis heeft Bencic vertrouwd op de steun van haar vertrouwde partner, ASICS. De ASICS Solution Speed FF2-schoenen zijn een integraal onderdeel geweest van haar training en wedstrijdvoorbereiding. Deze schoenen, speciaal ontworpen voor aanvallende spelers die behendigheid en snelheid vereisen, verbeteren Bencic’s dynamische bewegingen op de baan.

De tweede versie van de Solution Speed FF kent verschillende technologische verbeteringen, waardoor ze nog beter geschikt zijn voor tennisspelers. Het teen-grijpgebied van de schoen is voorzien van een tractiesysteem dat de snelheid verbetert tijdens het achtervolgen van dropshots. Daarnaast verbetert het split outsole-ontwerp de flexibiliteit voor laterale bewegingen, waardoor Bencic snel van richting kan veranderen tijdens intense rally’s. Het schuim in de hiel, bekend als Flytefoam, is bijgewerkt om uitzonderlijke demping te bieden, waardoor Bencic het comfort heeft dat ze nodig heeft tijdens lange wedstrijden.

Belinda Bencic’s onvergetelijke debuut op de US Open in 2014 toonde haar talent en onbevreesdheid op het grootste podium van tennis. Ze versloeg Angelique Kerber, destijds een top-tienspeler, met opmerkelijk gemak, en veroverde het publiek van New York. Sindsdien heeft Bencic aanzienlijke groei doorgemaakt en opmerkelijk succes behaald, waarbij een Olympische gouden medaille tot haar grootste prestaties behoort. Hoewel haar recente US Open-reis vroegtijdig eindigde, blijft Bencic een speler om in de gaten te houden in toekomstige toernooien. Met de steun van ASICS en haar onwrikbare vastberadenheid blijft Bencic de grenzen van haar potentieel verleggen en streeft ze ernaar haar stempel te drukken op de wereld van tennis.

Products You May Like

Articles You May Like

Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Andy Murray blijft optimistisch ondanks recente reeks nederlagen
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh