The State of Padel in France

Padel Nieuws

Products You May Like

Na het verkennen van de opkomst van padel tijdens de post-Covid periode, duiken we vandaag in het hart van een nieuw onderwerp: de stand van zaken rond het huidige probleem en de risico’s die er kunnen zijn voor de opkomst van padel in Frankrijk, met name een rem op de ontwikkeling door een onmogelijkheid om te spelen voor bepaalde beoefenaars, als gevolg van verzadiging van de skipistes padel.

De race voor apparatuur had in een paar maanden effect en bracht nieuwe problemen aan het licht. In feite is de groeicurve voor de vraag aanzienlijk hoger geworden dan die voor het aanbod. We bevinden ons vandaag in een context van verzadiging van de padelstructuren die sommige beoefenaars ervan weerhouden padel te spelen en dus meer te investeren in deze sport.

Padel Magazine is verantwoordelijk voor het regelmatig bijwerken van de cijfers over de evolutie van de padel. We merken dan in oktober 2022 een aantal beoefenaars op dat oploopt tot 500. Wat betreft licenties, hebben we in maart 2023 113 licenties padel uitgegeven, maar dit omvat niet alle beoefenaars met een multi-racketlicentie.

Het aantal clubs neemt ook voortdurend toe, met een stijging van ongeveer 25.000 tussen september 45 en september 000. Dit fenomeen is het resultaat van een echte popularisering van de praktijk van padel in de afgelopen jaren met een sport die modieus is geworden dankzij technische en fysieke toegankelijkheid die velen aanspreekt.

Products You May Like

Articles You May Like

Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten