The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players

Padel Nieuws

Products You May Like

We hebben de kans gehad om Michel Gaillaud (Medxcare – michel.gaillaud@medxcare.fr) te interviewen, voormalig hoofdarts bij Olympique de Marseille. Hij die is ingewijd in padel, met name door de voormalige coach van het Franse padelteam, Patrick Fouquet, legt ons uit wanneer en hoe de meest voorkomende blessures optreden bij amateur spelers.

“Ondanks een erg druk schema voor professionele spelers vorig seizoen, hebben we uiteindelijk relatief weinig blessures waargenomen. Natuurlijk kunnen er altijd ongelukken gebeuren en situaties waarin spelers gewond raken, maar gezien het aantal toernooien en belangrijke wedstrijden, kunnen we zeggen dat blessures veel minder vaak voorkomen dan in een sport als tennis.”

“Wat ik opmerk bij mijn patiënten die uit de padelwereld komen – en dat worden er steeds meer – is dat ze bijna allemaal verslaafd zijn aan de sport. Ze spelen vaak, soms meer dan nodig. En wanneer een pathologie hen een tijdje van de baan moet houden, ervaren ze dit over het algemeen erg slecht.”

Tennisarm en Andere Blessures

“Zoals je waarschijnlijk kunt bedenken, zullen we het eerst hebben over de ’tennisarm’, deze blessure die ook epicondylair tendinopathie wordt genoemd en optreedt bij de elleboog. Eerst moeten we begrijpen dat alles in het menselijk lichaam is georganiseerd om iets aan te nemen (zoals eten bijvoorbeeld), dit is wat pronatie mogelijk maakt. Maar een groep pezen is er om de beweging te controleren – de pezen van de pols extensoren – en zij zijn degenen die lijden.”

Achillespeesblessures

“Ten slotte vinden we nog een blessure die gelijkenissen vertoont met de tweede: de ruptuur van de achillespees. Ook hier zullen slechte hydratatie en opgebouwde vermoeidheid meestal de schuld zijn. Zodra er pijn optreedt in dit gebied, moet je een zorgprofessional raadplegen! En meer algemeen moet je de tijd nemen om te herstellen, rekken, hydrateren en goed eten.”

Toekomstige Maatregelen

“Om de blessures rond deze relatief nieuwe sport beter te begrijpen en toekomstige generaties spelers, in het bijzonder in de padel, te beschermen, zou ik graag een Observatorium voor padelblessures willen organiseren.”

Products You May Like

Articles You May Like

Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open
Rafael Nadal kiest ervoor Wimbledon over te slaan voor de Olympische Spelen in Parijs
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Unieke Gebeurtenis in Bordeaux P2 Kwalificatiewedstrijd