The Intercontinental Cup Padel in Dakhla: A Revival of the Sport in Sahara

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

De Intercontinental Cup Padel in Dakhla werd onlangs afgesloten na vier dagen van intense competitie, waarmee de terugkeer van de sport naar deze unieke locatie in de Sahara werd gemarkeerd. Claude Baigts, president van de European Association of Football Clubs Padel en de organisator van het evenement, drukte zijn enorme tevredenheid uit over het succes van het toernooi. Het was vijf jaar geleden sinds de laatste editie, en de opleving van padel in Dakhla was reden tot viering.

Baigts benadrukte de ongelooflijke inspanningen van Sahara Events bij het opzetten van het evenement, ondanks logistieke uitdagingen. De installatie van een padelbaan op een openbaar plein, in een arbeiderswijk, legde de basis voor de deelname van ongeveer vijftig kinderen aan de sport. Initiatieven zoals het verstrekken van materiaal en coaching aan de jonge deelnemers toonden een toewijding om de volgende generatie padelspelers te koesteren.

De conferentie die werd gehouden bij de Kamer van Koophandel en Industrie van Dakhla toonde het potentieel van padel om het toerisme in de regio te stimuleren. Met kitesurfen als een populaire sport die toeristen van over de hele wereld aantrekt, groeit het geloof dat padel de op een na populairste sport in Dakhla kan worden.

Kijkend naar de toekomst hebben de organisatoren ambitieuze plannen om de Intercontinental Cup Padel uit te breiden door zakelijke leiders, journalisten en professionele spelers uit te nodigen om deel te nemen aan pro-am evenementen. Het doel is om een platform te creëren voor samenwerking en groei binnen de sport, waarbij de volgende editie gepland staat in Malaga in oktober 2025. Door internationale partnerschappen te bevorderen en de competitieve geest van padel te laten zien, streeft het toernooi ernaar om het profiel van de sport op mondiaal niveau te verhogen.

Products You May Like

Articles You May Like

Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux