The Impact of P500 and P1500 Tournaments on Padel Players in France

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Voor lange tijd waren de P500-toernooien gereserveerd voor de beste spelers van padel in Frankrijk. Het was gebruikelijk om daar Top100-deelnemers te zien. Echter, met de oprichting van een nieuwe categorie, P1500, en het wegnemen van de verplichting om prijzengeld uit te keren, zijn de P500-toernooien gestopt met gewaardeerd te worden door hooggeplaatste Franse spelers, ten gunste van spelers die minder goed gepositioneerd zijn in de ranglijst en daarom gemakkelijker punten kunnen proberen te verdienen.

Impact op P500 Dames Toernooien

Naast deze verandering heeft het verwijderen van de verplichte uitbetaling van prijzengeld nog een ander effect gehad op de P500-toernooien voor dames in Frankrijk. Jarenlang was deze categorie toernooien niet erg aanwezig in Frankrijk, tot groot ongeluk van de spelers. Het aantal P500-toernooien voor dames is nu echter drastisch toegenomen. Een getuigenis op Facebook vertelde ons dat tussen 2019 en 2023 in de Elzas slechts één P500-toernooi voor dames was. Dit jaar zijn er al drie geweest en er staan er nog twee op de planning.

Toekomst van Padel in Frankrijk

Alsace is nog niet volledig doordrongen van padel, zoals Occitanie of PACA, wat wijst op goede jaren in het verschiet voor deze regio. Hoewel de proliferatie van P500-toernooien teleurstellende gevolgen kan hebben, blijft het een stap voorwaarts in de democratisering van padel. Het aantal toernooien in Frankrijk is tussen 2022 en 2023 met 84% toegenomen, wat duidelijk het aantrekkelijke van padel in competitieverband voor Fransen aantoont!

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray geeft aan waar hij waarschijnlijk zijn carrière zal beëindigen
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Maxi Sanchez en Sanyo Gutierrez zullen na de Rome Major uit elkaar gaan
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel