The Global Development of Padel: A Comparative Analysis

Padel Internationaal, Padel Nieuws

Spanje, ongetwijfeld de koploper in de wereld van padel, heeft zich stevig gevestigd als de uitblinker op het gebied van deze sport. Met een groot aantal padelspelers dat in 2021 het aantal tennisspelers overtreft, is het duidelijk dat padel een van de populairste sporten in het land is geworden. De overvloed aan Spaanse spelers die meedoen aan internationale competities, waarvan velen in Spanje zelf plaatsvinden, bevestigt verder de leidende positie van het land op dit gebied.

Sweden: A Declining Position

In tegenstelling tot het succes van Spanje bevindt Zweden zich op een neerwaartse helling wat betreft de ontwikkeling van padel. Ondanks dat bijna 7% van de bevolking regelmatig aan padel doet, laat de positie van het land op de curve een daling zien. Desalniettemin werkt de Zweedse Federatie van Padel actief samen met spelersverenigingen en sponsors om een officiële professionele circuit en nationaal team op te zetten. Opvallende persoonlijkheden zoals Zlatan Ibrahimovic dragen ook bij aan de groei van de sport door het openen van nieuwe centra zoals Padel Zenter.

Italy: The Leading Nation in Padel Growth

Italië komt naar voren als de leidende natie binnen de groep van opkomende landen die een snelle groei in padel doormaken. De groeiende padelgemeenschap in het land, gekoppeld aan aanzienlijke investeringen, heeft bijgedragen aan de aanzienlijke ontwikkeling van sportinfrastructuur. Italië heeft een verbazingwekkende toename gezien in het aantal padelbanen, met alleen al in 2022 meer dan 1800 nieuwe banen. Bovendien dragen het ontbreken van juridische obstakels en sterke steun uit de particuliere sector verder bij aan de groei van padel in Italië.

Middle Eastern Countries: Surging Interest and Investment

Gelegen op het kruispunt tussen de “booming” en interessefases, ervaren Midden-Oosterse landen zoals Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten een golf van interesse en investeringen in padel. Met talrijke investeerders die de sport steunen, worden internationale toernooien georganiseerd en zijn er in de afgelopen twee jaar meer dan 1000 banen in de regio opgezet. De groeiende steun van investeerders is van vitaal belang voor de ontwikkeling van padel in het Midden-Oosten.

Ondanks dat Frankrijk meer banen heeft dan sommige landen, loopt het enigszins achter op Spanje en Italië. Het Deloitte-rapport suggereert dat het gebrek aan investeringen een obstakel vormt voor de werkelijke ontwikkeling van de sport in Frankrijk. Daarentegen bevinden het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zich nog steeds in de ontdekkingsfase van padel, wat aangeeft dat deze landen nog maar net beginnen met het verkennen van het potentieel van de sport.

In schril contrast met de leidende naties bevinden de Verenigde Staten, Japan en India zich in de beginfase van de padelcurve, gekenmerkt door de ontdekkingsfase. Deze landen beginnen net de wereld van padel te verkennen en moeten nog significante groei of aanzienlijke ontwikkeling van infrastructuur meemaken. Niettemin, met de wereldwijde populariteit van padel in opkomst, is het waarschijnlijk dat deze landen de komende jaren een toename in interesse en betrokkenheid bij de sport zullen ervaren.

The Future of Padel on a Global Scale

Het rapport van Monitor Deloitte en Playtomic biedt een uitgebreid overzicht van de wereldwijde ontwikkeling van padel. Spanje staat onbetwistbaar bovenaan, terwijl landen als Zweden, Italië en verschillende landen in het Midden-Oosten verschillende gradaties van succes en groei doormaken. Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Japan en India bevinden zich op verschillende stadia van hun padeltraject, maar hebben een enorm potentieel voor toekomstige ontwikkeling. Terwijl de sport wereldwijd aan populariteit wint, zal het fascinerend zijn om te zien hoe het padellandschap zich ontwikkelt in deze diverse landen.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales