The Evolution of Padel in France: A Key Player’s Perspective

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

Zien we je bijna 32 jaar oud, die zijn tijd verdeelt tussen French Padel Shop, My Padel Blind en Padel XP, zet zichzelf neer als een belangrijke speler in de Franse padel. Na te hebben gesproken over zijn reis, sprak de ondernemer over de evolutie van onze sport, de structurele bloei ervan en de wereldwijde uitbreiding. Nu voor het tweede deel van zijn portret. “Er is groei, maar wanneer we het vergelijken met andere markten zoals Andorra, is dit natuurlijk lager. DE padel is nog nooit zo aanwezig geweest in Spanje, en het gokken is nog nooit zo duur geweest. Er zijn twee werelden: die van grote steden zoals Barcelona, met een prijs die kan oplopen tot 12 euro binnen, en die van kleine dorpen, waar hetzelfde spel 5 of 6 euro kost! Het is precies zoals in Frankrijk met openbare en particuliere clubs. »

“We zien een stijging van prijzen in grote steden. Elektriciteit is duur, de prijs van grond is gestegen, dat alles moet worden afgeschreven. De gronden werden gerenoveerd omdat ze begonnen oud te worden (tussen de 15 en 20 jaar oud). Nieuwe generaties gras zijn gearriveerd, maar dit vereist een investering. Wanneer je 35.000 euro betaalt om gazons te veranderen, moet je dit bedrag kunnen terugverdienen! » De markt blijft groeien, vooral sinds Covid. We merken de komst van nieuwe beoefenaars, de toename van vrouwelijke klanten, de ontwikkeling van activiteiten en toernooien. Vandaag heeft een applicatie als Playtomic nog nooit zoveel gebruikers gehad in het Spaanse grondgebied (één miljoen actieve gebruikers per maand volgens de laatste cijfers, redactie). En het blijft groeien. »

“Als we praten over het aantal spelers, is het aan naburige landen om Spanje bij te halen. Maar als we het hebben over kwaliteit, is het inderdaad Spanje dat, uitgerust met verouderde infrastructuur, bijloopt en terugkeert naar een bepaalde kwaliteitsnorm in vergelijking met Frankrijk en Italië. Clubs moeten de kwaliteit van de service verhogen. Wanneer je spelers van buitenaf krijgt om trainingscursussen te volgen, kun je je het niet veroorloven om ze onder te brengen op ondermaatse plaatsen. »

“Voor mij is Frankrijk echt een land waarin we moeten investeren en de kaart van de padel volledig moeten spelen. We zijn een zeer dichtbevolkt land met een enorm potentieel aan beoefenaars. Het obstakel is administratie. Er zijn heel wat stappen te nemen. » Vervolgens zou ik Italië en Spanje plaatsen. Administratief is het veel lichter, veel sneller, zelfs als er al meer concurrentie en meer spelers op het grondgebied zijn. » Nummer 1, Argentinië. Historisch gezien is het een land dat enorm veel heeft gedaan voor deze sport en waar de padel een religie is. “

Products You May Like

Articles You May Like

Het Gras Court-seizoen van 2022
Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel