Terugkijken op de beste wedstrijden van de US Open 2022

Carlos Alcaraz, Serena Williams, US Open

Op Grand Slams en met de ogen van de wereld op hen gericht, kunnen we altijd zien dat zelfs de machtige kunnen vallen. Dat is precies wat er gebeurde toen een bescheiden Tiafoe de voormalige viervoudig US Open kampioen en grote favoriet Rafael Nadal uitschakelde.Het Arthur Ashe Stadium kwam tot leven met steun voor hun mede-Amerikaan toen hij de grootste overwinning in zijn carrière behaalde.Niet alleen produceerde de wedstrijd tennis van hoogstaande kwaliteit van beide mannen, het werd ook een van de grootste tennisnieuwsberichten van het jaar, want Tiafoe bereikte de halve finales.

Hoewel de machtige kunnen vallen, kunnen ze ook weer opstaan. En dat doen ze. Zoals Serena Williams deed in de derde ronde van de US Open, wat haar laatste toernooi zou worden na een groot deel van het jaar niet op de baan te hebben gestaan. Hoewel de verwachtingen voor een diepe run laag waren, begonnen de hoop toenemen na vroege overwinningen. Kon Serena de kansen trotseren en een sprookjesachtig einde hebben?De Australische Ajila Tomljanovic maakte een einde aan de droom na een lange strijd van drie uur, vol emotie, geschiedenis en een luidruchtig Serena-gezind publiek.De wedstrijd zat vol met nostalgisch en klassiek spel van Williams, maar het was niet genoeg om terug te vechten tegen een vastberaden Tomljanovic.

Een sensationeel nachtelijk spektakel dat duurde tot bijna 3 uur ’s ochtends, verbrak het record voor de laatste finish op Flushing Meadows. De wedstrijd ging over vijf sets, vijf uur en twee tiebreaks, waarbij de opkomende jonge spelers ongetwijfeld de beste wedstrijd van het toernooi speelden.De 19-jarige Spanjaard kwam als winnaar uit de strijd tegen de 21-jarige Italiaan, en hun professionele rivaliteit groeide al snel uit tot die van de nieuwe jonge sterren van het tennis. De wedstrijd markeerde de wisseling van de wacht in het mannentennis en de kwaliteit die nu de overhand heeft.Het spectaculaire spel van beide spelers liet niet alleen het publiek, maar soms ook de spelers zelf versteld staan. Deze wedstrijd was er een voor de recordboeken.

Nog een epische vijfsetter, gespeeld door twee zeer bekende spelers op de mannen Tour. De Australiër Nick Kyrgios, vaak bekend om zijn temperament, kon geen weerstand bieden aan een consistente en vastberaden Khachanov die deze wedstrijd met de kleinst mogelijke marges won en wellicht een betere controle over zijn emoties had.Kyrgios vocht een epische strijd en dwong de wedstrijd naar een vijfde set waarin hij favoriet was na zijn prestaties in de finale van Wimbledon.Maar de Rus slaagde erin om de opslag van de Australiër te neutraliseren op de cruciale momenten en verzekerde zich van de beslissende break in de laatste set om de wedstrijd en de felbegeerde plek bij de laatste vier te winnen.

Hoewel deze wedstrijd geen vijf sets bereikte, leverde het spannende gevecht tussen de vijfde en 27e reekshoofden een epische rally van 54 slagen op, gewonnen door Ruud om de eerste set te winnen. Het momentum vanaf dat punt alleen was genoeg om de winnaarsmentaliteit aan te wakkeren voor de volgende set en uiteindelijk de wedstrijd.De rally was de langste van het toernooi, waar beide spelers weigerden toe te geven en eindigde uiteindelijk in een fout van Khachanov.De uitslag betekende ook geschiedenis voor Ruud als de eerste Noorse man die de finale van de US Open bereikte.

Products You May Like

Articles You May Like

Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis