Teleurstelling voor Le Palavas Tennis Club in het Interclub semi-finale

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Le Palavas Tennis Club voelt zonder twijfel spijt na hun nederlaag tegen Home Padel in de cruciale wedstrijd van de Interclub semi-finale. Ondanks dat ze aanvankelijk leken te profiteren, moesten de spelers uit het zuiden een opmerkelijke comeback van de Parijzenaars ondergaan. Met een grote menigte en een elektrische sfeer verzekerde Home Padel zich van een plek in de finale van de Interclubs N1 2024 met een overwinning van 7/5 6/4.

In de openingsronde had Palavas alle benodigde ingrediënten om de controle over te nemen. Tegenover Teo Zapata/Miguel Semmler had het duo Ayats/Andornino van Palavas meer kansen aan hun zijde. Ze braken snel door tegenstanders die moeite hadden om hun balans te vinden. Naarmate de games vorderden, bevonden de spelers van Casa Padel zich met 5/1 in het nadeel, en Ayats en Andornino serveerden voor de set. Helaas voor Palavas faalden ze en werden ze gebroken. Ongestoord maakten Zapata en Semmler gebruik van de fouten van hun tegenstanders, waarmee ze geleidelijk het gat dichtten en uiteindelijk een cruciale break veiligstelden. Voor Palavas was de teleurstelling voelbaar, omdat ze een leidende positie uit handen gaven en de set met 6/0 verloren.

De intensiteit nam niet af op de centrale baan van de Padel horizon. Het publiek werd geboeid door het hoogwaardige spel van alle vier spelers. In tegenstelling tot de eerste set waren de games felbevochten, waarbij geen van beide teams wilde toegeven. Echter, het team van Palavas leek op het randje van bezwijken onder de druk. En op het meest ongelegen moment faalde de 1e geplaatste opnieuw. Een slechte smash van Arnau Ayats stelde Home Padel in staat om vroeg in de tweede ronde een break te plaatsen, waarmee ze dichter bij de finale kwamen. In een opwindende eindgame verzekerde Casa Padel hun ticket naar de finale. Teo Zapata leverde een verbluffende volley af die zijn team naar de overwinning katapulteerde. De Palavas Tennis Club daarentegen bleef teleurgesteld achter en reflecteerde op gemiste kansen.

De finale van de Interclubs N1 2024 vindt morgen om 10.00 uur plaats. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen Casa Padel en Sète Padel Club.

Products You May Like

Articles You May Like

Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan