Teleurstelling voor Alix Collombon en Lorena Rufo in de kwartfinales van de Greenweez Paris Major

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

Alix Collombon en Lorena Rufo konden geen significante impact maken op de hiërarchie in de kwartfinales van de Greenweez Paris Major. De nummer één van Frankrijk en haar Spaanse teamgenoot leden een nederlaag met 7/5 6/3 in een wedstrijd die 1 uur en 55 minuten duurde. Hun tegenstanders waren het recentelijk gevormde duo Alejandra Salazar uit Spanje en Sofia Araujo uit Portugal.

Ondanks het uiteindelijke verlies begon de wedstrijd veelbelovend voor Collombon en Rufo. Ze slaagden erin om vroeg in de wedstrijd de service van hun tegenstanders te breken, wat resulteerde in een voorsprong van 2-0 en later 4-1. Echter, Salazar en Araujo kwamen terug en wonnen zes van de volgende zeven games om de eerste set binnen te halen met 7/5.

De tweede set bleek een constante strijd voor Alix en Lorena, aangezien ze constant achterliepen op het scorebord. Ze verloren in totaal vier keer hun service en slaagden er slechts drie keer in om de service van hun tegenstanders te breken. Ondanks hun strijd om terug te komen van een 2-5 achterstand naar 3-5, kon hun veerkracht hen niet redden. In de volgende game verloren Collombon en Rufo voor de laatste keer hun service, wat resulteerde in de zevende servicegame die ze verloren van de elf in de hele wedstrijd.

Ondanks de sterke publieke steun voor het Frans-Spaanse duo, waaronder een Instagram-enquête uitgevoerd door Padel Magazine waarbij 76% van de respondenten geloofde dat ze voor een verrassing konden zorgen, was het niet genoeg om de uitkomst van de wedstrijd te veranderen. Collombon en Rufo zullen hun prestaties moeten evalueren en zich hergroeperen voor toekomstige toernooien.

In de aankomende halve finale zullen Ale Salazar en Sofia Araujo het opnemen tegen Sanchez en Josemaria. De winnaars van die wedstrijd zullen doorgaan naar de finale, maar ze moeten voorzichtig zijn met de uitdaging die hen te wachten staat in de eerdere wedstrijd tegen Tamara Icardo en Virginia Riera.

Helaas konden Alix Collombon en Lorena Rufo geen doorbraak realiseren in de kwartfinales van de Greenweez Paris Major. Ondanks een sterke start slaagden ze er niet in hun voorsprong vast te houden en leden ze uiteindelijk een nederlaag. Deze tegenslag zou echter hun carrière niet moeten bepalen. Als toegewijde sporters zullen ze ongetwijfeld leren van deze ervaring en sterker terugkomen in toekomstige toernooien.