Teleurstellend toernooi voor Franse paddle-spelers bij de BNL Italy Major

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Het BNL Italy Major bleek een uitdagend toernooi te zijn voor de Franse paddle-spelers, waarbij Benjamin Tison de laatste vertegenwoordiger was in het mannentoernooi. Helaas kwam Tison’s reis abrupt ten einde in de eerste ronde toen hij en zijn partner, Victor Mena, werden verslagen in twee sets door het geduchte Spaanse duo Pablo Lijo en Miguel Semmler.

Teleurstellende prestaties van Franse spelers

De teleurstellende prestaties begonnen met het duo Moreau/Inzerillo, die zich na een briljant optreden in de kwalificatierondes op maandag hadden geplaatst. Helaas was hun succes van korte duur toen ze in rechte sets verloren van het Italiaanse paar Di Giovanni/Cattaneo. Op dezelfde manier vielen Jérémy Sclatena en zijn Spaanse teamgenoot Fran Ramirez ten prooi aan de suprematie van Cardona en Munoz.

Gelimiteerde hoop voor de Fransen

Benjamin Tison werd de enige overgebleven hoop voor de Franse kwalificatie in het toernooi. Zijn weg werd echter bemoeilijkt door geduchte tegenstanders in de vorm van Miguel Semmler en Pablo Lijo, ervaren spelers die al eerder in het seizoen indruk hadden gemaakt op de A1 Padel Tour. De kansen leken in het voordeel van het ervaren Iberische duo te liggen.

Veerkrachtige strijd

Ondanks de uitdagende omstandigheden vochten Tison en Mena moedig tegen hun tegenstanders. Ze wisten stand te houden in de eerste set, maar werden uiteindelijk tegen het einde gebroken, waardoor het Franse duo verloor. In de tweede set begonnen de Frans-Spaanse spelers wat wankel, waardoor de Spanjaarden konden profiteren van hun fouten en een voorsprong konden opbouwen. Tison en Mena lieten zich echter niet ontmoedigen en verhoogden hun spel. Ze deden bewonderenswaardige inspanningen om gelijk te komen, maar slaagden er niet in om een break-kans te creëren. Uiteindelijk maakten Lijo en Semmler de beslissende break bij 5-5, waardoor Tison en Mena de wedstrijd in rechte sets verloren met 6/4 7/5.

Hoop op succes voor de Franse vrouwen

Met de teleurstellingen van de Franse spelers in het mannentoernooi, zijn alle ogen nu gericht op het vrouwentoernooi, waar Alix Collombon en Léa Godallier nog steeds in de race zijn. Zij zullen het in de volgende ronde opnemen tegen sterke tegenstanders, Sara Pujals en Lara Arruabarrena. Het andere Franse duo, Godallier en Caparros, zal het opnemen tegen Marina Lobo en Lorena Rufo. De Franse fans hopen dat de vrouwelijke spelers hun nationale trots kunnen herstellen in het toernooi en betere resultaten kunnen behalen.

Teleurstelling voor Franse spelers in het mannentoernooi

Het BNL Italy Major is een ontmoedigende ervaring geweest voor de Franse spelers in het mannentoernooi. Ondanks hun aanvankelijke successen in de kwalificatierondes, struikelden ze tegen sterke tegenstanders, wat uiteindelijk resulteerde in vroege uitschakelingen uit het toernooi. De hoop op Frans succes rust nu op het vrouwentoernooi, waar Collombon en Godallier zullen proberen om hun stempel te drukken in de komende wedstrijden.

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Outsiders in Topvorm bij het Begin van het Seizoen in Premier Padel Riyadh P1
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities