Stupaczuk/Di Nenno verslaan Navarro/Chingotto in de heren halve finale van de Madrid Masters

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

In de eerste heren halve finale keek het publiek reikhalzend uit naar het treffen tussen de duo’s Navarro/Chingotto en Stupaczuk/Di Nenno. Deze twee geduchte teams, gevormd dit seizoen, stonden klaar om te strijden voor een plek in de finale. Na een intensieve wedstrijd van meer dan 2 uur en 40 minuten kwam Stupaczuk/Di Nenno als overwinnaars uit de bus met een score van 5-7, 7-6 (3), 6-0. Navarro/Chingotto, ook bekend als de “Superpibes”, bereikten de halve finales van het toernooi na een nederlaag in de 16e finales bij het Greenweez Paris Major. Deze wedstrijd was een kans voor het Argentijnse duo om wraak te nemen na hun verlies tegen Stupaczuk/Di Nenno in de finale van de Human Padel Toulouse Open. Het Navarro/Chingotto duo kende een veelbelovende start van de wedstrijd en beheerste hun tegenstanders. Ondanks een breakpunt in het eerste spel, lieten de Spaanse en Argentijnse spelers hun vaardigheden zien en namen ze de controle over de wedstrijd. Ze pakten vroeg een break en behielden hun momentum, daagden hun tegenstanders uit met een solide prestatie. Hun voorsprong was echter van korte duur, aangezien Stupaczuk/Di Nenno zich terugvochten en de stand op 3-3 gelijk trokken, waaruit hun veerkracht op de baan bleek. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging de strijd tussen beide teams gelijk op. Elke punt werd hard bevochten en geen van beide duo’s slaagde erin om het verschil te maken in de score. Na een slopende vijftig minuten spelen, kwam de eerste set tot een spannend einde met Chingotto/Navarro als winnaars met een score van 7/5. De intensiteit en balans van de wedstrijd waren duidelijk zichtbaar in deze uitputtende eerste set, die meer dan een uur duurde.

Een spannende tweede set

De tweede set ging door met beide teams die hun krachten lieten zien. Ondanks dat Chingotto/Navarro een onverwacht voordeel behaalden aan het begin van de set vanwege een opmerkelijk incident met Federico Chingotto’s broek, slaagden Stupaczuk/Di Nenno erin om het tij te keren in hun voordeel. Ze braken de service van hun tegenstanders en namen de leiding in de set. Naarmate de set vorderde, leken Stupa en Di Nenno fysiek sterker en begonnen ze hun dominantie te laten gelden, vooral met Stupaczuk’s voordeel in de rally’s. Chingotto/Navarro gaven echter niet op en wisten de stand gelijk te trekken naar 5-5. De “Superpibes” heroverden kortstondig het voordeel, maar slaagden er niet in om een setpunt te benutten, waardoor hun tegenstanders de tiebreak wonnen en een beslissende derde set afdwongen met een score van 7-6 (3).

De overwinning voor Stupaczuk/Di Nenno

De laatste set begon met Chingotto/Navarro die vier breakpunten verdienden. Stupaczuk/Di Nenno toonden echter hun vastberadenheid en wisten die cruciale punten te redden. Het tij keerde al snel en Stupaczuk/Di Nenno domineerden de rally’s, waardoor hun tegenstanders gedesorganiseerd raakten en moeite hadden om bij te blijven. In een teleurstellende wending van gebeurtenissen voor Navarro/Chingotto won Stupaczuk/Di Nenno de laatste set met een verbazingwekkende score van 6-0. De wedstrijd, die in de eerste twee sets gelijk opging, eindigde in een verpletterende nederlaag voor de “Superpibes”. Ondanks hun moedige inspanningen kwamen Navarro/Chingotto tekort in de halve finales tegen Stupaczuk/Di Nenno. Het Argentijnse duo toonde hun veerkracht en behield hun kalmte gedurende de wedstrijd, waardoor ze uiteindelijk een plek in de finale wisten te bemachtigen. Het opwindende duel tussen deze twee indrukwekkende teams liet het publiek in spanning achter, vol verwachting voor de tweede halve finale om hun tegenstanders in de finale van de Madrid Masters te bepalen.