Steve Johnson kondigt zijn pensioen aan

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws

Products You May Like

Andy Murray heeft onlangs eer betoond aan de voormalige nummer 21 van de wereld, Steve Johnson, die zijn pensioen aankondigde in Indian Wells. Johnson speelde zijn laatste enkelspel in de kwalificaties van Indian Wells, waarbij hij uiteindelijk verloor van Emilio Nava ondanks zes matchpoints te hebben gehad. De 34-jarige besloot met pensioen te gaan in Indian Wells, met plannen om dubbelspel te blijven spelen naast Tommy Paul. In een interview met de ATP deelde Johnson zijn redenen om met pensioen te gaan tijdens zo’n prestigieus evenement. Hij uitte: “Voor mij is het gewoon de afsluiting van alles wat eigenlijk mijn leven is geweest, tennis zelf, al meerdere decennia.” Johnson legde verder uit: “Om [mijn familie] hier te hebben, daarom is deze locatie en dit evenement zo speciaal voor mij. Ik kwam hier opgroeien als kind met mijn vader en familie elk jaar… Dit is altijd mijn favoriete plek geweest.”

Carrière en besluit

Gedurende zijn carrière behaalde Johnson vier ATP-titels op klei- en grasbanen en bereikte hij in 2016 een loopbaanhoogtepunt van nummer 21 van de wereld. Hij won ook een Olympische bronzen medaille in het dubbelspel in Rio de Janeiro datzelfde jaar, met Jack Sock als partner. Ondanks zijn prestaties begonnen blessures een tol te eisen van Johnson, waardoor zijn ranking buiten de top 240 zakte. Reflecterend op deze neergang gaf Johnson toe: “Dat begon zijn tol te eisen, want ik kon niet doen wat ik moest doen om de speler te zijn die ik wilde zijn… Ik genoot echt niet van het onderweg zijn, toernooien spelen.” Johnson herkende de tekenen dat het tijd was om weg te stappen uit het professionele tennis, waarbij hij erkende dat zijn hart niet langer volledig toegewijd was aan de sport. Hij zei: “Ik wist dat dat een behoorlijk groot teken was… Ik wilde niet iemand zijn die strompelend de finishlijn overkwam, ik wilde lopen.”

Tributen en respect

Ondanks dat sommige spelers ervoor kiezen om door te blijven spelen totdat ze fysiek niet meer kunnen, voelde Johnson dat het tijd was voor hem om het volgende hoofdstuk van zijn leven te omarmen. Na zijn pensioenaankondiging ontving Johnson talloze eerbetonen van collega-tennisspelers, waaronder Andy Murray. Murray nam zijn toevlucht tot sociale media om Johnson veel succes te wensen in zijn toekomstige ondernemingen, terwijl hij luchtig commentaar gaf op Johnsons iconische snor. Het is duidelijk dat de impact van Johnson op de tennisgemeenschap diepgaand is, zoals blijkt uit de overvloed aan steun en respect die hij ontving. Terwijl Johnson de overgang maakt naar zijn pensioen, heeft hij nog één dubbelspelwedstrijd gepland in Indian Wells met Tommy Paul. Hoewel blessures zijn competitieve carrière hebben verkort, benadrukt Johnsons besluit om met pensioen te gaan op zijn voorwaarden een gevoel van eigendom en waardigheid. Hoewel hij misschien niet een van de grootste namen op de ATP Tour was, bevestigen Johnsons succesvolle carrière en het respect dat hij verdiende van zijn collega’s zijn nalatenschap in de tenniswereld.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal praat over zijn toekomst in de sport
Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Resilience and Determination at Bordeaux Premier Padel P2
Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
Spannende start van de Premier Padel Italy Major