Stefanos Tsitsipas Streeft naar Wereldranglijst No.1

ATP, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws

Stefanos Tsitsipas heeft toegegeven dat hij liever wereldranglijst No.1 wil worden dan een grote titel te winnen, nu de Griek herenigd is met een voormalige tweevoudige Grand Slam-finalist. Tsitsipas is deze week in Mexico voor het ATP 250-evenement in Los Cabos en sprak met El Universal Deportes over zijn verlangen om de beste speler ter wereld te worden. “Ik zou [een Grand Slam] inruilen om No.1 te worden,” onthulde de 24-jarige. “Het is absoluut iets bijzonders, het is een teken dat je het maximale in je carrière hebt bereikt, en ik vind het fijn als je alles kunt maximaliseren. Op deze manier kan ik op een dag tegen mijn kleinkinderen zeggen dat ik No.1 ben geweest.” Tsitsipas staat momenteel op de vijfde plaats in de wereld en staat 4.375 punten achter de huidige nummer 1 Carlos Alcaraz. De Griek stond eerder op nummer 3 in de wereld, met kansen op zowel de Australian Open als de US Open om die topplaats in te nemen, maar slaagde niet. De in Athene geboren ster stond ook in twee Grand Slam-finales en was slechts één set verwijderd van de Roland Garros-trofee in 2021 voordat Novak Djokovic terugvocht.

Tsitsipas is de nummer 1 geplaatste speler op de Los Cabos Open en werd gezien met voormalig coach Mark Philippoussis, van wie hij eerder in mei was gescheiden. Hij wordt ook gecoacht door zijn vader Apostolos en gaf deze reden voor het beëindigen van de werkrelatie: “Het is nooit gemakkelijk om twee coaches op de baan te hebben.” Tsitsipas vervolgde: “Ik weet dat ze er zijn om te helpen en het beste te geven wat ze kunnen, en voor mij te zorgen, maar soms kan het behoorlijk hectisch worden als twee coaches meningen delen. Ik bevind me in een fase van mijn carrière en leven waarin ik één coach nodig heb die alle informatie, analyses en alles wat ik nodig heb om mijn spel te verbeteren kan bieden. Minder is meer, naar mijn mening.”

Het lijkt er echter op dat de samenwerking tussen Stefanos Tsitsipas en Mark Philippoussis nog niet volledig is beëindigd, aangezien de Griek uitkijkt naar zijn halve finale tegen Borna Coric.

Products You May Like

Articles You May Like

My Experience with Padel: A Unique and Growing Sport
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Quentin Ayuso: Een Rijzende Ster in de Padel Wereld
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi
Successvolle Padel-Armstoel Toernooi bij Billy-Berclau