Stefanos Tsitsipas lijdt vroegtijdige uitschakeling op de US Open

ATP, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws, US Open

Stefanos Tsitsipas is opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld op de US Open, en er gaan nu geruchten dat zijn hernieuwde coachingrelatie met Mark Philippoussis abrupt ten einde is gekomen. Tsitsipas werd verslagen door de Zwitserse kwalificatiespeler Dominic Stricker met 5-7 7-6(2) 7-6(5) 6(6)-7 3-6 in een wedstrijd in de tweede ronde die meer dan vier uur duurde. De Griek was pas deze maand weer gaan samenwerken met Philippoussis en ondanks de geruchten over een nieuwe breuk, gaf Tsitsipas zichzelf de schuld van de nederlaag.

“Op geen enkele manier mag ik enige blaam werpen op de mensen of leden van mijn team,” zei Tsitsipas. “Alles op de baan is onder mijn controle en onder mijn talenten, en de manier waarop ik deze sport kan spelen, wordt op de baan getoond. Als ik niet in staat ben om te presteren, dan moet ik het niet goed doen.” Hij vervolgde: “Dat is wat er deze zomer gebeurde. Ik was niet goed genoeg om te presteren en goede resultaten te behalen. Ik zal het op niets afschuiven. Het is gewoon een slechte prestatie na Los Cabos. Ik had een zware overgang naar Toronto, waar ik te maken had met ernstige jetlag die ik nog nooit eerder zo erg heb meegemaakt tijdens het toernooi. Ik had een zeer moeilijke wedstrijd tegen Gael [Monfils].”

Ondanks dat hij slechts twee van zijn laatste vijf wedstrijden heeft gewonnen, leek Tsitsipas toch optimistisch te willen zijn over de toekomst. “Het was gewoon pure concurrentie. Mijn tegenstander liet beter tennis zien dan ik. Ik wil hem feliciteren, omdat ik mezelf als een goede speler beschouw, en ik wil geen persoon zijn die gemakkelijk kan worden verslagen of mijn tegenstanders een gemakkelijke tijd op de baan geeft,” legde de nummer 7 van de ATP uit. Tsitsipas voegde eraan toe: “Ik probeer het zo moeilijk mogelijk te maken, en als het niet werkt, werkt het niet. Ik ga verder met mijn leven. Hopelijk kan ik in de toekomst beter worden.”

Hoewel zijn singlestoernooi voorbij is, is de US Open nog niet helemaal voorbij voor Tsitsipas, aangezien de 25-jarige later vandaag nog in actie zal komen in het dubbelspel samen met zijn broer, Petros.

Met zijn laatste nederlaag zet Tsitsipas zijn strijd voort in New York en hij heeft eigenlijk net zoveel wedstrijden verloren als gewonnen op het laatste grote toernooi van het jaar.

Hier is zijn record in het hoofdtoernooi van de US Open:
Winst-verliesrecord: 6-6 (50%)
2018 – Verloor in de tweede ronde van Daniil Medvedev, 4-6 3-6 6-4 3-6
2019 – Verloor in de eerste ronde van Andrey Rublev, 4-6 7-6(5) 6(7)-7 5-7
2020 – Verloor in de derde ronde van Borna Coric (27), 7-6(2) 4-6 6-4 5-7 6(4)-7
2021 – Verloor in de derde ronde van Carlos Alcaraz, 3-6 6-4 6(2)-7 6-0 6(5)-7
2022 – Verloor in de eerste ronde van Daniel Elahi Galan (Q), 0-6 1-6 6-3 5-7
2023 – Verloor in de tweede ronde van Dominic Stricker, 5-7 7-6(2) 7-6(5) 6(6)-7 3-6

Products You May Like

Articles You May Like

Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis