Stefanos Tsitsipas introduceert Mark Philippoussis opnieuw als coach

ATP, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws

Products You May Like

Stefanos Tsitsipas heeft gereageerd op zijn coaching situatie nadat hij ervoor heeft gekozen om de tweevoudig Grand Slam-finalist Mark Philippoussis opnieuw in te huren om zijn carrière te “maximaliseren”. Tsitsipas werd vorige week gespot met Philippoussis bij het ATP 250-toernooi in Los Cabos, waar hij zijn 10e carrièretitel won na Alex de Minaur in de finale te hebben verslagen.

De Griek is zijn hele carrière gecoacht door zijn vader, Apostolos, en haalde vorig jaar Philippoussis erbij. Maar nadat hij had onthuld dat hij slechts één coachstem wilde, splitste Tsitsipas in mei met de Australiër. Sinds zijn aankomst in Toronto voor het Masters 1000-toernooi van deze week heeft Tsitsipas de reden onthuld waarom hij van gedachten is veranderd en zijn vader rust heeft gegund.

“Mijn vader heeft nu wat tijd vrij. Hij heeft geen tijd vrij gehad sinds ik 12 ben,” zei Tsitsipas. “Ik denk dat het voor hem erg gezond is om even weg te zijn van de baan en weer opgefrist te voelen.” Tsitsipas vervolgde: “Ouders kunnen soms emotioneel worden, en dat begrijp ik volledig. Ik ben zelf geen ouder, maar ik kan me voorstellen hoe moeilijk het kan zijn om je kind zo hard te zien werken en door zoveel heen te gaan tijdens een wedstrijd. Ik hou van hem en ik wil dat hij deel uitmaakt van de reis die we samen hebben opgebouwd, en hij gaat nergens heen. Hij is nog steeds bij ons en volgt nog steeds ons pad en onze reis.”

Op zoek naar groei

Tsitsipas’ belangrijkste carrièretitels zijn behaald bij de Monte Carlo Masters en de ATP Finals, en de 24-jarige beweert dat hij zich soms “stagnerend” voelt. “Het is tijd om nieuwe dingen te blijven verkennen. Ik sta ervoor open en ik wil zoveel mogelijk leren om het maximale uit mijn carrière te halen omdat ik me soms stilstaand heb gevoeld,” legde Tsitsipas uit. “Mark is zelf een ouder. Hij is niet mijn vader, maar hij heeft veel momenten meegemaakt in zijn eigen carrière die hij op bepaalde manieren beter kan begrijpen en vastleggen. Hij is een ongelooflijk mens.”

De nummer 4 voegde eraan toe: “Hij heeft me veel geholpen. Hij was er voor me. Zelfs toen mensen hem niet zagen, was hij achter gesloten deuren aanwezig. En hij is een grote aanwinst voor ons team.” Na een bye te hebben ontvangen in de tweede ronde begint Stefanos Tsitsipas later vandaag zijn campagne in Toronto tegen voormalig nummer 6 Gael Monfils.

Products You May Like

Articles You May Like

Hubert Hurkacz ondergaat knieprocedure
Novak Djokovic spreekt over Wimbledon nederlaag
Paquito Navarro en Pablo Cardona: Een Nieuw Hoofdstuk in de Wereld van Padel
Godallier en Marchetti vallen in de halve finale van FIP Platinum Sardegna
French Players Shine in FIP Platinum Sardegna Qualifiers