Stefanos Tsitsipas biedt hulp aan na orkaan Otis in Mexicaanse Open

ATP, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Stefanos Tsitsipas is deze week teruggekeerd naar de Mexicaanse Open en heeft beloofd een charitatieve donatie te doen om te helpen met de verwoesting veroorzaakt door orkaan Otis. Tsitsipas is dit jaar de vijfde geplaatste speler en heeft aangeboden om $1000 te doneren voor elke ace die hij slaat tijdens het toernooi deze week.

Orkaan Otis vond plaats in oktober vorig jaar, waarbij 52 mensen in Acapulco om het leven kwamen en de stad naar schatting $22 miljoen aan schade opliep.

Het heeft veel moeite gekost om het populaire ATP 500 toernooi dit jaar door te laten gaan, met bijna $12 miljoen en 35 bedrijven die hebben geholpen bij het herstel van het hardcourt evenement. Er zijn ook problemen in het gebied met betrekking tot criminaliteit, waarbij het toernooi aanraadt dat spelers gedurende de week op het terrein blijven.

Ondanks dit heeft Tsitsipas laten weten hoe blij hij is dat het toernooi doorgaat: “Heel fijn om weer terug te zijn, blij dat het toernooi nog steeds sterk is, het is iets wat we niet hadden verwacht na de tragedie van enkele maanden geleden. Het geeft me geluk dat zoveel mensen hebben samengewerkt en dit mogelijk hebben gemaakt om alles terug te geven aan deze mooie stad Acapulco. Ik ben hier met mijn tennis om het beste te geven wat ik kan aan de gemeenschappen.”

Tsitsipas zal later vandaag in Acapulco beginnen met zijn inzamelingscampagne tegen Roman Safiullin (Middernacht GMT), terwijl de Griek probeert weer terug te keren in de top 10 van de wereld.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende finale van de P1000 Cupra bij TC Pau
Andy Murray heeft spijt van uitkomen op Queen’s Club vanwege blessure
Analyse van gemiddeld aantal gespeelde punten per wedstrijd in padeltoernooien
Ash Barty keert terug naar Wimbledon in 2022
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure